Πώς και γιατί η CIA σταμάτησε το σχέδιο των Ουκρανών για μαζικό χτύπημα στη Μόσχα την 24η Φεβρουαρίου: Νέες διαρροές [videos]

FILE PHOTO A handout photo made available by the Governor of the Belgorod Region Vyacheslav Gladkov’s telegram channel shows damaged cars near the blast crater in downtown Belgorod, Russia, 20 April 2023, (issued 21 April 2023) EPA/BELGOROD GOVERNOR VYACHESLAV GLADCOV TELEGRAM CHANNEL/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η ουκρανική αντεπίθεση βγαίνει εκτός συνόρων. Όλο και περισσότερο, απειλούν Ρώσους πολίτες στα σπίτια τους. Ο πόλεμος ενάντια στον εισβολέα μόλις γνώρισε άλλο ένα κεφάλαιο κλιμάκωσης: δεκαεπτά κιλά εκρηκτικών έπεσαν στη Μόσχα και έσκασαν στη μεγάλη επαρχία της.

Το drone, που μετέφερε τα εκρηκτικά, βρέθηκε από μια γυναίκα κάτοικο σε μια δασώδη περιοχή κοντά στο Noginsk, 50 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι βρήκε ένα «μεγάλο ανεμόπτερο» 300 μέτρα από το σπίτι της: είχε περάσει πάνω από ένα δέντρο.

Ήταν, στην πραγματικότητα, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UJ-22 Airborn Ουκρανικής κατασκευής, μήκους 3,5 μέτρων: είχε πέσει επειδή είχαν τελειώσει τα καύσιμα. Στο εσωτερικό βρέθηκαν τριάντα μπρικέτες, βάρους 570 γραμμαρίων η καθεμία, γεμάτες με εκρηκτικά. Δεν είναι γνωστό από πού προερχόταν το drone, καθώς ο τύπος αυτός μπορεί να πετάξει 800 χιλιόμετρα.

Από τότε που έπληξε τη Γέφυρα της Κριμαίας -μια επίθεση την περασμένη 8η Οκτωβρίο που  στην πραγματικότητα, δεν διεκδίκησαν ποτέ οι ουκρανικές δυνάμεις-, το Κίεβο σταδιακά ανέβασε τον πήχη των αποστολών του στη Ρωσία. Ο σύμβουλος του Zelensky, Mykhaylo Podoliak είπε τότε: «Αυτό είναι μόνο η αρχή».

Η Αμερικανική παρέμβαση 

Η Washington Post αποκάλυψε ότι τον Φεβρουάριο, λίγες μέρες πριν από την επέτειο της έναρξης του πολέμου, ο στρατηγός Kyrylo Budanov, ο επικεφαλής των στρατιωτικών πληροφοριών, είχε δώσει εντολή στους αξιωματικούς του να «προετοιμαστούν για τις επιθέσεις της 24ης Φεβρουαρίου». Η κυβέρνηση είχε σχεδιάσει να κτυπήσει το λιμάνι του Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα δια θαλάσσης με TNT.

Η Ουάσιγκτον παρακολουθεούσε κρυφά τα ουκρανικά σχέδια: για κάποιο διάστημα ο Λευκός Οίκος φοβόταν ότι τα χτυπήματα που δόθηκαν στο έδαφος της Ρωσίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια επιθετική απάντηση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στις 22 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες πριν από την επέτειο, η CIA δημοσίευσε μια νέα εμπιστευτική έκθεση σύμφωνα με την οποία η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών «είχε συμφωνήσει, κατόπιν αμερικανικού αιτήματος, να αναβάλει τις επιθέσεις» στη Μόσχα.

Τα 17 κιλά εκρηκτικών που προσγειώθηκαν την περασμένη Κυριακή κοντά στη Μόσχα μοιάζουν τώρα με αναβληθείσα ανυπακοή στις οδηγίες του Τζο Μπάιντεν και είναι, σε κάθε περίπτωση, επίδειξη πολεμικής αυτονομίας από την πλευρά των Ουκρανών.

Και πάλι χθες το βράδυ η Σεβαστούπολη έγινε στόχος drones επιφανείας στις 3.30 τα ξημερώματα. Ο Μιχαήλ Ραζβοζάεφ, Ρώσος κυβερνήτης της πόλης της Κριμαίας, δήλωσε: «Ο στόλος μας αποκρούει μια ξένη επιδρομή».

Και μετά, άλλα τέσσερα drones πάνω από το Belgorod, αυτό χθες, ένα από το χωριό Muron, πεντακόσια μέτρα από τα ουκρανικά σύνορα. Το Μπέλγκοροντ, το οποίο αντίθετα απέχει 39 χιλιόμετρα από τα σύνορα, έχει γίνει η πόλη της εκδίκησης του Κιέβου να αναφέρεται δημόσια

Την περασμένη Κυριακή, μια βόμβα που δεν είχε εκραγεί ανακαλύφθηκε στο δρόμο και ο Ρώσος μηχανικός αναγκάστηκε να απομακρύνει δύο χιλιάδες ανθρώπους από δεκαεπτά κτίρια. Την προηγούμενη μέρα η ρωσική αεροπορία το είχε βομβαρδίσει κατά λάθος. Δεν περνάει μέρα χωρίς φωτιά, δολιοφθορά, επίθεση στο Μπέλγκοροντ.

Με πληροφορίες από repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

Η Μόσχα προκαλεί ξανά με τα πυρηνικά: «Προειδοποιεί» πως ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου με τις ΗΠΑ μεγεθύνεται!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: