Πάττι Πράβο, η “bambola” της Ιταλίας του ’60 γίνεται 75 ετών αλλά επιμένει: Αλλάζω τη ζωή μου αφού δεν κατορθώνει να με αλλάξει εκείνη [videos]

FILE PHOTO Italian singer Patty Pravo performs on stage. EPA/RICCARDO ANTIMIANI




Η «ξανθιά απειλή» Πάττι Πράβο γίνεται 75 ετών. Αντικομφορμίστρια, θεϊκή, επαναστατική, παρέμενε πάντα πιστή στον εαυτό της. Γεννημένη ως Nicoletta Strambelli,είναι ένα σύμβολο του στυλ.

Με την εμφάνισή της, αλλά και με την εξαιρετική φωνή της, υπήρξε η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της ιταλικής μουσικής σκηνής από τη δεκαετία του ’60 έως σήμερα, πουλώντας εκατομμύρια δίσκους.

«Μη μου ζητάτε ραντεβού, βιώνω λάμψεις μνήμης, βρίσκω ένα άρωμα, ένα χρώμα, μια χειρονομία και βρίσκομαι σε μια στιγμή της ζωής μου, δεν συχνάζω στο παρελθόν, δεν σχεδιάζω μέλλον, αναπνέω, υπάρχω και ενθουσιάζομαι ακούγοντας μουσική, μπροστά σε μια εικόνα, στη σελίδα ενός βιβλίου, στο βλέμμα κάποιου που συναντώ στις βόλτες μου. Είμαι σε κίνηση», γράφει η Patty Pravo. στο βιογραφικό της βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Και θωρακίζεται έτσι: “Δεν κρατάω σχεδόν τίποτα από την καριέρα μου, δεν κρατάω καδραρισμένες φωτογραφίες, αφίσες, χρυσούς ή πλατινένιους δίσκους, βραβεία, εξώφυλλα. Οι συλλέκτες μου φροντίζουν για αυτό”.

Θα αλλάξω τη ζωή αφού δεν κατορθώνει να με αλλάξει», τραγούδησε στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο το 1997, στο τραγούδι που έγραψαν για εκείνη ο Vasco Rossi και ο Gaetano Curreri «Και πες μου ότι δεν θέλεις να πεθάνεις». Κόλλησε πάνω της σαν ένα τατουάζ που αντιπροσωπεύει πλήρως τον τρόπο ζωής της.

Και αυτή η πρόταση έγινε επίσης ο τίτλος μιας άλλης βιογραφίας της στην οποία έγραψε «Αν θέλεις να είσαι ελεύθερος, πρέπει να πληρώσεις. Πληρώνω αλλά παίρνω και πολλά”.

Ατίθαση από την παιδική ηλικία, έφηβη εκείνων των “παραμυθένιων” εξήντα που άλλαξαν τον κόσμο, την κοινωνία, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τη σχέση με το σεξ, η Βενετσιάνικη καλλιτέχνιδα έζησε πλήρως τα χρόνια της φεύγοντας πρώτα στο Λονδίνο και μετά. στη Ρώμη όπου ζει ακόμα.

Τα ‘Sad boy’, ‘The doll’, ‘Pazza Idea’, ‘Pensiero Stupendo’ είναι μερικές μόνο από τις πολλές επιτυχίες της Patty Pravo. Από την ιδιωτική της ζωή είναι γνωστό ότι αγαπούσε πολλούς άντρες, παντρεύτηκε πέντε από αυτούς, τον Gordon Faggetter το 1968, τον Franco Baldieri το 72, τον Paul Jeffery το 76, τον Paul Martinez το 78 και τον John Edward Johnson το 82. γάμος στη Σκωτία με τελετή που δεν αναγνωρίζεται στην Ιταλία, με τον Riccardo Fogli το 1974.

Έχει προσελκύσει καλλιτέχνες και μουσικούς όπως οι Leo Ferré, Vinicius de Moraes, Lucio Fontana, Tano Festa και Mario Schifano, ενώ με τον Mick Jagger πήγε για ψώνια incognito και με τον Jimi Hendrix πέρασε μια ρωμαϊκή νύχτα του δέκατου έκτου αιώνα τυλιγμένοι σε ένα σύννεφο. καπνού, και μετά είναι οι στιγμές οικειότητας με τον Frank Sinatra και τον David Bowie, η φιλία με τον Robert Plant. Ζωντανός μύθος, αλλά για τον εαυτό της λέει: «Είμαι ο πιο φυσιολογικός άνθρωπος που ξέρω».

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Νέα κόλπα στον twitter: Ο Ελον Μασκ κάνει τον μέγα κριτή και ανοίγει πόλεμο με μεγάλα διεθνή ΜΜΕ -Στοχεύει σε θεωρούμενα προοδευτικά μέσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: