Παραιτήθηκε ο Μίτσελ από τον Ολυμπιακό: Θεώρησε τον εαυτό του υπεύθυνο για την πορεία της ομάδας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Ολυμπιακός – Λεβαδειακός για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”, στον Πειραιά, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Η εντός έδρας ισοπαλία με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» (2-2), σε έναν κρίσιμο βαθμολογικά αγώνα για τη συνέχεια των πλέι οφ και σε παιχνίδι που ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με 2-0, βάρυνε πολύ την ατμόσφαιρα στην πειραϊκή ομάδα και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Ο τεχνικός του συλλόγου, Μίτσελ Γκονζάλεθ, υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα το απόγευμα καθώς συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της εντονότατης κριτικής για την εξέλιξη της αναμέτρησης και κατηγορήθηκε για λανθασμένη διαχείριση του αγώνα από ένα σημείο και ύστερα, με αποτέλεσμα την αρνητική για τους «ερυθρόλευκους» εξέλιξη.

Η πίεση προς τον παλαίμαχο άσο της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πολύ μεγάλη, απέναντί του στάθηκε η Θύρα 7 και ο Μίτσελ προτίμησε να αποχωρήσει προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, δύο ημέρες πριν από ακόμα ένα ντέρμπι στο πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο την Τετάρτη 5 Απριλίου, κι ενώ ακολουθεί η αναμέτρηση των «αιωνίων» στο «Απ. Νικολαΐδης» την Κυριακή 9 Απριλίου.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, η δεύτερη θητεία του Μίτσελ ως προπονητή του Ολυμπιακού, με εκκίνηση στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 ολοκληρώθηκε όπως και η πρώτη, που ήταν και πάλι ύστερα από ένα ισόπαλο παιχνίδι, επίσης με 2-2 (!), απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.




Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η παραίτηση του Ίβηρα τεχνικού η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε επισήμως το τέλος της συνεργασίας της, γνωστοποιώντας ότι καθήκοντα τεχνικού στη συνάντηση με τον ΠΑΟΚ θα έχει ο Ζοσέ Ανιγκό.

Η ανακοίνωση

«Ο κ. Μίτσελ μας ενημέρωσε για την απόφασή του να αποχωρήσει άμεσα από τον Σύλλογο. Ο κ. Μίτσελ ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για το κλαμπ και προσπάθησε να βοηθήσει. Του ευχόμαστε μόνον επιτυχίες στο μέλλον.

Ο κ. Μίτσελ δήλωσε: “Γνωστοποίησα στη διοίκηση του κλαμπ την απόφαση μου να παραιτηθώ. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη στιγμή για την ομάδα. Ευχαριστώ όλο τον Σύλλογο για την συνεργασία, όλους αυτούς τους έντονους μήνες, αποχωρώ σαν φίλος και εύχομαι στην ομάδα να κατακτήσει όλους τους στόχους της”.

Στο παιχνίδι της Τετάρτης στον πάγκο της ομάδας μας θα βρίσκεται ο κ. Ζοσέ Ανιγκό».

  • Η δεύτερη θητεία του 60χρονου Ισπανού ως προπονητής του Ολυμπιακού που ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου το 2022 ολοκληρώθηκε μετά την ισοπαλία με τον Άρη. Στο διάστημα αυτό καθοδήγησε τους ερυθρόλευκους σε 32 παιχνίδια, με 18 νίκες, δέκα ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Συνολικά ο Μίτσελ έχει κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού σε 122 παιχνίδια.

 

Ο Ολυμπιακός απέτυχε να κερδίσει τον Άρη και έμεινε στο 2-2, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: