Ο παράνομος “πρέσβης” της Τουρκίας έχει αλώσει τα κατεχόμενα: Ηγείται της προεκλογικής εκστρατείας του Ταγίπ Ερντογάν και του AKP

Ο παράνομος “πρέσβης” της Τουρκίας στα κατεχομενα, Metin Feyzioğlu. Φωτογραφία via Facebook, Metin Feyzioğlu




Τις αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων προκάλεσε η προεκλογική εκστρατεία του Τούρκου παράνομου «πρέσβη» στα κατεχόμενα Μετίν Φεϊζίογλου σε κατεχόμενα χωριά υπέρ του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση του ο ηγέτης του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιζτζάν, αναφέρει ότι το ψευδοκράτος δεν θα αποτελέσει το κέντρο της προπαγάνδας του ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης).

Ο κ. Ιζτζάν αναφέρει ακόμα ότι ο Φεϊζίογλου ξεχνά ότι είναι ο «πολιτικός εκπρόσωπος» της Τουρκίας στα κατεχόμενα και ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή του μετά τις τουρκικές εκλογές.

Εξάλλου σε δημοσίευμα της η «Χαλκίν Σεσί», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, γράφει ότι αντιδράσεις προκάλεσαν σε διάφορους κύκλους της κοινωνίας στα κατεχόμενα αναφορές του παράνομου «πρέσβη» κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε καφενείο στην κατεχόμενη Βατυλή.

Οι αναφορές θεωρήθηκαν ως προεκλογική προπαγάνδα υπέρ του κυβερνώντος στην Τουρκία. Κατά την επίσκεψη, ο Φεϊζίογλου συνοδευόταν από τον «πρόεδρο» της «βουλής», Ζορλού Τορέ.

Βίντεο με τις αναφορές Φεϊζίογλου στην Βατυλή ανάρτησε στο Twitter ο πρώην «δικαστής» Τατζιάν Ρεϊνάρ στο οποίο φαίνεται ο Φεϊζίογλου να κατηγορεί το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Στην ανάρτησή του, ο Ρεϊνάρ διερωτήθηκε κατά πόσο είναι φυσιολογικό ένας «πρέσβης» να κάνει προπαγάνδα υπέρ ενός κόμματος και εξέφρασε την άποψη ότι είναι παράνομο κόμματα από την Τουρκία να ανοίγουν εκλογικά ή επικοινωνιακά γραφεία στα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις για το θέμα, ο γενικός γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Ασίμ Ακάνσοϊ ανέφερε ότι ο Φεϊζίογλου διεξάγει δραστηριότητες που υπερβαίνουν τα καθήκοντα του «πρέσβη» και ενώ η «πρεσβεία» θα έπρεπε να διορθώνει τις σχέσεις της Τουρκίας με τους Τουρκοκύπριους, ο «πρέσβης» γυρίζει από χωριό σε χωριό και κάνει προεκλογική προπαγάνδα για τις 14 Μαΐου.

Η «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι ο Δρόμος Ανεξαρτησίας διοργάνωσε χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά στο «υπουργείο εσωτερικών» επειδή πολιτικές οργανώσεις από την Τουρκία δραστηριοποιούνται στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι αυτό αντίκειται στους «νόμους».

Ομιλούν όλοι, ομιλούν και οι Εγγλέζοι, οι οποίοι ξέπλυναν δισεκατομμύρια ευρώ των ολιγαρχών του Βλαντιμίρ Πούτιν: Η απάντηση μας στην Ύπατη Αρμοστεία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: