Ο κύβος ερρίφθη, ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος: Στις 11 π.μ. ο Πρωθυπουργός πάει στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της σύμβασης για τον Οδικό Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση σήμερα Σάββατο, στις 11 το πρωί, με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει στην Πρόεδρο την προκήρυξη των εκλογών, στις 21 Μαϊου 2023. Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί με δήλωση στον ελληνικό λαό που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Ευρισκόμενος στην Κέρκυρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι αυτό το Σάββατο θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος. Εϊπε συγκεκριμένα:

«Αναλογιστείτε το αποτύπωμα του έργου που θέτουμε στην κρίση των πολιτών και έγινε την προηγούμενη τετραετία. Μια κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν έκρυψε τις αδυναμίες και αναγνώρισε τα λάθη της.

Έτσι θα προσέλθουμε στην προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει το Σάββατο. Οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν πιστεύω γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και έχουμε σχέδιο για το πως θα αλλάξουμε τα Ιόνια νησιά και την πατρίδα μας.

Σκοπός της πολιτικής μας είναι να βελτιώνει τη ζωή όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

O υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ανέφερα τα εξής σε ανακοίνωση του:

«Την ίδια μέρα που η Eurostat/ΕΛΣΤΑΤ αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει μπει σε ένα μονοπάτι δημοσιονομικής υπευθυνότητας και δυναμικής ανάπτυξης της οικονομίας, με τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους στην ΕΕ, διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ από την υπόλοιπη ευρωζώνη και μικρό πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα του αναμενόμενου, βλέπουμε εικόνες από το κοντινό μέλλον, με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΜέΡΑ25 για κλείσιμο τραπεζών σε περίπτωση που δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας ”προοδευτικής διακυβέρνησης” με ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και λοιπές πρόθυμες ”προοδευτικές” δυνάμεις».

Και επισημαίνει: «Η χώρα δεν αντέχει ”δεύτερη φορά στη συμφορά”. Η κάλπη της 21ης Μαΐου πρέπει να κόψει την όρεξη σε όσους θέλουν να ολοκληρώσουν τη ζημιά που δεν κατάφεραν να κάνουν το 2015».

  • Οικονόμου: Έχουμε μπροστά μας τις εκλογές της 21ης Μαΐου κι εκεί επιδιώκουμε μια καθαρή εντολή

«Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι οι εκλογές της 21ης Μαΐου. Η δική μας προτεραιότητα είναι να αναδείξουμε με σαφήνεια στην ελληνική κοινωνία ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας και η σταθερότητα στο πολιτικό σκηνικό.

Πιστεύουμε ότι είναι καθοριστικό το αποτέλεσμα και σε ό,τι αφορά τα πολιτικά διακυβεύματα και σε ό,τι αφορά τα εκλογικά αριθμητικά μεγέθη. Θα δείξει ποιος θα είναι ο πρώτος, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα είναι αυτός που θα γίνει πρωθυπουργός».

Αυτά επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στο «Newsbomb».

Σημείωσε πως «σε ό,τι αφορά τη διαφορά από τον δεύτερο, γιατί αυτό θα αποτελέσει και πρόκριμα για την επόμενη εκλογή, αν αυτή χρειαστεί, θα περιορίσει, θα εκμηδενίσει τα όποια σενάρια που αναφύονται ολοένα και με μεγαλύτερη συχνότητα και ασάφεια από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα για το ενδεχόμενο “κυβέρνησης ηττημένων” με τον κ. Βαρουφάκη, τον κ. Ανδρουλάκη. Δεν έχει αποκλειστεί από όλους και δεν έχουμε και καμιά αμφιβολία αν τα νούμερα έβγαιναν ποτέ, αυτό θα πραγματοποιούνταν. Το πιο βασικό, θα καθορίσει τις εξελίξεις. Εμείς έχουμε μια καθαρή πρόταση διακυβέρνησης, αυτή την ώρα είναι η μοναδική καθαρή πρόταση διακυβέρνησης που υπάρχει στο τραπέζι».

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει κάτι που να μας δείχνει ότι σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, η Νέα Δημοκρατία δεν θα καταφέρει να πείσει την ελληνική κοινωνία να μας ανανεώσει την εντολή αυτοδύναμης κυβέρνησης. Οι πολίτες, με την ψήφο τους, θα διαμορφώσουν το σκηνικό και τις εξελίξεις. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στη σταθερότητα. Έχουμε μπροστά μας τις εκλογές της 21ης Μαΐου, αυτή είναι η εκλογική διαδικασία και εκεί επιδιώκουμε μια καθαρή εντολή, ένα αποτέλεσμα που θα καθορίσει τις εξελίξεις στη συνέχεια και που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα δώσει στον τόπο τη σταθερή κυβέρνηση που χρειάζεται.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε να διευρύνει την απήχηση του παραδοσιακού μας χώρου, να ενσωματώσει, να αξιοποιήσει ρεύματα, ανθρώπους, ιδέες που δεν άνηκαν στον παραδοσιακό μας χώρο και που μοιράζονται τις αντιλήψεις και τις απόψεις μας για τον προσανατολισμό της χώρας, την προκοπή των πολιτών, τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές σκηνικό».

Πρόσθεσε στο σημείο αυτό: «όπως συμπεριφερθήκαμε ως κυβέρνηση, ανοιχτά, ενσωματώνοντας δημιουργικές φωνές, ανθρώπους που δεν είχαν σχέση με τον παραδοσιακό κορμό μας και με αυτό τον τρόπο, μεγαλώσαμε και την επιρροή της Νέας Δημοκρατίας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σε επίπεδο κοινωνίας και ανθρώπων -όχι σε επίπεδο υφαρπαγής στελεχών που θα έχουν εκλεγεί με άλλη ατζέντα από τον ελληνικό λαό- θα κυβερνήσουμε και την επόμενη τετραετία -επαναλαμβάνω- με καθαρά αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Δεν πιστεύουμε ότι η απλή αναλογική στην Ελλάδα -γιατί κάθε χώρα έχει τα δικά της πολιτικά χαρακτηριστικά, με τα χαρακτηριστικά που έχουν τα κόμματα δεν υπάρχει η απαραίτητη πρώτη ύλη- μπορεί να αποφέρει βιώσιμα, σταθερά, ουσιαστικά, αποτελεσματικά κυβερνητικά σχήματα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που ζει η εποχή μας. Το είπαμε με σαφήνεια όταν ψηφιζόταν η απλή αναλογική.

Εμείς με σαφήνεια λέμε ότι οι κυβερνήσεις που κάποιοι προβάλλουν ως ιδεατό τη συνεργασία, ενδεχομένως είναι κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν σε παραλυσία. Υπάρχουν ουσιαστικά ζητήματα, ουσιαστική απουσία μιας συγκροτημένης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης».

Ο Μενέντεζ ομιλεί για “πολεμική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα”: Σταθερός στη θέση του για τα αμερικανικά F-16 στην Τουρκία: ΟΧΙ!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: