Ο γερουσιαστής Μενέντεζ συγκάλεσε την πρώτη συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας «3+1»: ΗΠΑ, Κύπρος, Ισραήλ και Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Φωτογραφία Flick, Senator Bob Menendez




Η πρώτη συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας «3+1», με τη συμμετοχή εκλελεγμένων αντιπροσώπων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μέσω διαδικτύου.

Οι βουλευτές κ.κ. Χάρης Γεωργιάδης (επικεφαλής), Άριστος Δαμιανού, Νικόλας Παπαδόπουλος και κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, μέλη της αντιπροσωπίας της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Διακοινοβουλευτική Συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΠΑ «3+1», συμμετείχαν σήμερα, μέσω διαδικτύου, σε μια πρώτη συνάντηση των συμμετεχουσών στον μηχανισμό συνεργασίας αντιπροσωπιών.

Tη συνάντηση συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ κ. Ρόμπερτ Μενέντεζ, με σκοπό την αλληλογνωριμία και τον καθορισμό τομέων προτεραιότητας της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας.

Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε από όλες τις αντιπροσωπίες η σημασία της κοινοβουλευτικής διάστασης της συνεργασίας «3+1» και η πρόσθετη αξία που μπορεί αυτή να προσδώσει στην προώθηση κοινών στόχων και συνεργειών σε τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τις τέσσερις χώρες.

Οι αντιπροσωπίες της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Βουλής των Ελλήνων, της Κνεσσέτ και της αμερικανικής Γερουσίας, κατέληξαν στην πιο κάτω κοινή δήλωση:

«Εκφράζουμε ικανοποίηση για την πρώτη συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας «3+1», με τη συμμετοχή εκλελεγμένων αντιπροσώπων από τις ΗΠΑ, την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ. Επαναβεβαιώσαμε την κοινή μας προσήλωση στην προώθηση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συζητήσαμε τρόπους, με τους οποίους τα Κοινοβούλια μας μπορούν να προωθήσουν κοινές προτεραιότητες, περιλαμβανομένης της ενεργειακής και της θαλάσσιας ασφάλειας, της οικονομικής ανάπτυξης και της συνολικής σταθερότητας. Προσβλέπουμε στη συνέχιση των προσπαθειών μας σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας».

Διαμαρτυρία έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στη Λευκωσία για την έκδοση του Κούρδου μαχητή, Κενάν Αγιάζ στη Γερμανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: