Ο Γεωργούλης «βγάζει γλώσσα» στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ: Αποκρούει τις κατηγορίες της Ελένης Χρονοπούλου, τις συνδέει με τις εκλογές

FILE PHOTO: Η Ελληνοκαναδή ηθοποιός Νία Βαρντάλος (Δ) και ο Αλέξης Γεωργούλης (Α) στην παγκόσμια πρεμιέρα του “My life in ruins” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




O πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης απέρριψε μέσω των δικηγόρων του, τις κατηγορίες της Ελένης Χρονοπούλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πιθανότατα υποψήφιας στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαϊου.

Οι Βέλγοι συνήγοροί του πρώην ηθοποιού, κάνουν λόγο για ισχυρισμούς της κ. Χρονοπούλου που αμφισβητούνται, και εξηγούν ότι ο πελάτης τους ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να διευκολύνει την έρευνα των βελγικών αρχών «για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη επισημαίνουν ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου της προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ αναφέρουν ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορός του δεν έχουν πρόσβαση στον φάκελο.

Οι δικηγόροι αναφέρουν ότι ο πελάτης τους ζήτησε να ακουστεί από τις Αρχές προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες με τις οποίες επιβαρύνεται και αναμένει τη σχετική κλήση, ελπίζοντας αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατό.

Ο Αλέξης Γεωργούλης επιμένει να συνδέει το γεγονός της αποκάλυψης της υπόθεσης με τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του έχει στόχο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που τον εγκατέλειψε παίρνοντας θέση εναντίον του αποδεχόμενος την καταγγελία της κ. Χρονοπούλου

  • Η ανακοίνωση των Βέλγων δικηγόρων ακολουθεί:

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης εξεπλάγην όταν του γνωστοποιήθηκε -με αφορμή το αίτημα για άρση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας- ότι η κ. Χρονοπούλου είχε καταθέσει καταγγελία εναντίον του κατηγορώντας τον για απρεπείς πράξεις, που φέρεται να έγιναν τον Ιανουάριο του 2020, στις Βρυξέλλες. Αυτοί οι ισχυρισμοί αμφισβητούνται. Ο κ. Γεωργούλης απορρίπτει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Εχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και οι συνήγοροί του δεν είχαν πρόσβαση στον φάκελο και δεν θα προχωρήσουμε σε κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

  • Ν.Δ.: Ο «πολακισμός» ανήκει στις μαύρες σελίδες του παρελθόντος

Ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή αναρτήσεις μελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση Γεωργούλη. Το κυβερνών κόμμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο “πολακισμός” και οι πολιτικοί του προστάτες ανήκουν στις μαύρες σελίδες του παρελθόντος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Αλέξης Τσίπρας, οι παλιοί και όψιμοι σύντροφοί του δεν έχουν μάθει τίποτα για τη ζημιά που προκαλεί στη χώρα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια η τοξικότητά τους. Παραμένουν αμετανόητοι, τυφλά φανατισμένοι και αδιόρθωτα χυδαίοι. Γι’ αυτό και στις 21 Μαΐου οι πολίτες με την ψήφο τους θα αποδείξουν στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που αρνείται να αποδεχτεί: ότι ο πολακισμός και οι πολιτικοί του προστάτες ανήκουν στις μαύρες σελίδες του παρελθόντος.

Αντί να κάνει μαθήματα ηθικής ο ΣΥΡΙΖΑ, ας ασχοληθεί με τα στελέχη του και υποψήφιους βουλευτές του, που συνεχίζουν να σχετικοποιούν τις βαρύτατες καταγγελίες με βάση το φρόνημα του θύτη και όχι με κριτήριο την πράξη και τις συνέπειές της στο θύμα.

Με όλη τη συμπεριφορά τους στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν ότι δεν έμαθαν τίποτα, ούτε όταν είδαν τη λάσπη που εκτόξευαν, πολιτικοποιώντας ποινικές υποθέσεις και ταυτίζοντας με αυτές μια παράταξη, να τους γυρίζει μπούμερανγκ. Συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο της λάσπης και της χυδαιότητας. Θα πορευτούν μόνοι τους. Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν».

  • Τσαπανίδου: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, στη Ν.Δ. ας είναι πιο προσεκτικοί

«Μια υπόθεση που μας έχει σοκάρει όλους είναι απαράδεκτο και ανήθικο να γίνεται εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης», τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας στις αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπόθεση Γεωργούλη.

«Ο κ. Οικονόμου ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αντέδρασε ακαριαία -σε 15 λεπτά- μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία» συμπληρώνει η κ. Τσαπανίδου και τονίζει: «Γιατί είμαστε με τα θύματα. Πάντα και αδιαπραγμάτευτα. Αραγε μπορεί να πει το ίδιο και η Νέα Δημοκρατία;».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενη στο κυβερνών κόμμα, αναφέρει τα εξής: «Με παρελθόν στη συγκάλυψη, θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή αντί να αφήνει τα στελέχη της δύο ημέρες τώρα να χυδαιολογούν.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Γι’ αυτό ας είναι πιο προσεκτικοί, πιο μετρημένοι», καταλήγει η Πόπη Τσαπανίδου.

  • «Ενημερώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή»

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωρούλη επισημαίνουν ότι ο πελάτης τους ενημερώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή για το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας ύστερα από την καταγγελία εις βάρος του για την οποία «δεν είχε απολύτως καμία γνώση».

Ξεκαθάρισαν ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες και επιθυμεί να χυθεί φως στην υπόθεση και για τον σκοπό αυτό θα συνεργαστεί με τις αρχές.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι του την Τρίτη ακολουθεί:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι
Me Cédric Vergauwen
Me Olivia Venet
Σταματίνα Μαλλά»

Μητσοτάκης: Η χώρα – ξέφραγο αμπέλι ανήκει στο παρελθόν, η Ευρωβουλή καταψήφισε την «κατάπτυστη τροπολογία Παπαδημούλη»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: