Νηστεία μέχρι θανάτου: 21 σοροί μελών αίρεσης βρέθηκαν στην Κένυα * Ο ιεροκήρυκας τους ζήτησε να λιμοκτονήσουν για να βρουν τον Ιησού… [videos]

Στιγμιότυπο από βίντεο της τηλεόρασης της Deursche Welle από την εκταφή των σορών των μελών της αίρεσης στην Κένυα. Screenshot via YouTube@DW/




Η αστυνομία της Κένυας έχει εκταφή 21 σορών κοντά στην παραλιακή πόλη Μαλίντι, καθώς ερευνά έναν ιεροκήρυκα που λέγεται ότι είπε στους οπαδούς του να πεθάνουν από την πείνα.

Μεταξύ των μακάβριων ευρημάτων των εκσκαφών, ήταν νεκρά παιδιά και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναμένει να βρει ακόμη περισσότερα πτώματα.

Οι ρηχοί τάφοι βρίσκονται στο δάσος Shakahola, όπου 15 μέλη της “Διεθνούς Εκκλησίας των Καλών Ειδήσεων” διασώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ο ιεροκήρυκας Paul Mackenzie Nthenge βρίσκεται υπό κράτηση, εν αναμονή της προσαγωγής του στο δικαστήριο.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός KBC τον περιέγραψε ως «αρχηγό αίρεσης» και ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 58 τάφοι.

Ένας από τους τάφους πιστεύεται ότι περιέχει τα πτώματα πέντε μελών της ίδιας οικογένειας – τριών παιδιών και των γονιών τους.

 

Ο Μακένζι αρνήθηκε ότι έκανε κάτι κακό και επιμένει ότι η εκκλησία του έχει κλείσει από το 2019.

Φέρεται να είπε στους οπαδούς του να λιμοκτονήσουν για να «συναντήσουν τον Ιησού».

Η κενυατική εφημερίδα The Standard ανέφερε ότι οι ερευνητές θα πάρουν δείγματα DNA και θα πραγματοποιήσουν εξετάσεις για να διαπιστώσουν εάν τα θύματα πέθαναν από την πείνα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Μακένζι στις 15 Απριλίου, αφού ανακάλυψε τα πτώματα τεσσάρων ατόμων που θεωρείται ότι έχασαν τη ζωή τους από την πείνα.

Ο Victor Kaudo του Κέντρου Κοινωνικής Δικαιοσύνης του Malindi είπε στο Citizen TV “όταν βρισκόμαστε σε αυτό το δάσος και ερχόμαστε σε μια περιοχή όπου βλέπουμε έναν μεγάλο και ψηλό σταυρό, ξέρουμε ότι αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από πέντε άτομα είναι θαμμένα εκεί”.

Ο ιεροκήρυκας φέρεται να ονόμασε τρία χωριά Ναζαρέτ, Βηθλεέμ και Ιουδαία και βάφτισε τους οπαδούς του σε λιμνούλες πριν τους πει να νηστέψουν, αναφέρει το The Standard.

Η Κένυα είναι μια θρησκόληπτη χώρα και υπήρξαν και στο παρελθόν περιπτώσεις ανθρώπων που παρασύρθηκαν σε επικίνδυνες, ανεξέλεγκτες εκκλησίες ή αιρέσεις.

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC

Και Αλεβίτης και «διεστραμμένος» ο Κιλιτσντάρογλου για τον Ερντογάν: Τον κατηγορεί για υποστήριξη των ΛΟΑΤΚΙ κατά της μουσουλμανικής οικογένειας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: