Μοναδική κρυφή συλλογή 14 κλασσικών Ferrari και Mercedes βγαίνει στο σφυρί για 29 εκατ. ευρώ: Μανιώδης Σουηδός την “έφτιαχνε” επί δεκαετίες [video]

Ένα μικρό μέρος της απίστευτης συλλογής με τις κλασσικές Ferrari που βγαίνει σε δημοπρασία. Screenshot via YouTube/@rmsothebys




Μια απίστευτη ιδιωτική συλλογή μερικών από τα πιο ποθητά και πολύτιμα κλασικά αυτοκίνητα θα πουληθεί σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα και αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από 29 εκατομμύρια ευρώ.

Ο στόλος των 14 εκπληκτικών αυτοκινήτων έχει μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τον ιδιοκτήτη του στη Σουηδία και δεν εκτέθηκε ποτέ ούτε παρουσιάστηκε σε εκδηλώσεις.

Οι 12 Ferrari και ένα ζευγάρι Mercedes-Benze είναι εξαιρετικά συλλεκτικά μοντέλα ηλικίας έως  και 68 χρόνων, τα περισσότερα από τα οποία έχουν στο κοντέρ τους απίστευτα χαμηλά χιλιόμετρα και διατηρήθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση για να διατηρηθεί η αξία τους.

Λέγεται “συλλογή Aurora” θεωρείται ως «μία από τις καλύτερες συλλογές ενός και μόνου ιδιοκτήτη στην Ευρώπη» και και τα 14 αυτοκίνητα θα πωληθούν στις 20 Μαΐου.

  • Αυτό το υπέροχο στοκ αυτοκινήτων θα βγει στο σφυρί στην RM Sotheby’s Villa Erba που θα πραγματοποιηθεί στις όμορφες όχθες της λίμνης Κόμο της Ιταλίας τον επόμενο μήνα.

Ένας εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών δήλωσε ότι τα αυτοκίνητα διατίθενται στους συλλέκτες από τον πωλητή που έχει στην κατοχή του τα περισσότερα από αυτά τα αυτοκίνητα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αποφάσισε ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να προχωρήσει, ειδικά με τις τιμές των κλασικών αυτοκινήτων να συνεχίζουν να εκτοξεύονται, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια.

Από τις 12 «σημαντικές» Ferrari που διατίθενται στον πλειοδότη, μια Ferrari 250 GT SWB Berlinetta του 1961  είναι αυτή που αναμένεται να πουληθεί με τη μεγαλύτερη τιμή.

Είναι ένα μοντέλο που θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα πιο όμορφα σπορ αυτοκίνητα GT που δημιουργήθηκαν ποτέ.

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Συγκινητικό βίντεο με άρωμα Κυπριακού Πάσχα και μνήμες από την κατεχόμενη Κοντέα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: