Μητσοτάκης: Μία είναι η κάλπη, στις 21 Μαΐου, και θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατα τη διάρκεια ομιλία ςτου στα Ιωάννινα. Φωτοραφία: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Δημήτρης Παπαμήτσος




«Η κάλπη της 21ης Μαίου θα καθορίσει ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργος θα κυβερνήσει» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Ιωάννινα προσθέτοντας: «Δεν χωρούν επιπολαιότητες, άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά την ψηφοφορία, το κακό για τη χώρα θα εχει συντελεστεί. Δεν μπορεί να είναι ένας τίτλος που γράφει συνεργασία και στην ουσία είναι παραλυσία».

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταδεικνύουμε τη συνέπεια λόγων και πράξεων«, τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός. «Έχουν γίνει πολλά, όμως πρέπει και θα γίνουν πολλά περισσότερα. Ειδικά εδώ στα Γιάννενα το οφείλουμε και σε έναν μεγάλο απόντα, τον Μωυσή Ελισάφ, ήταν ένας ενωτικός δήμαρχος. Πρώτος ήθελε τη σύγκριση από τη σύγκρουση. Αυτό θέλουμε και εμείς. Δεν θέλουμε να τσακωνόμαστε στα παράθυρα, αλλά θέλουμε να συγκριθούμε. Οι πολίτες να θυμηθούν και να συγκρίνουν».

Και περιγράφοντας το διακύβευμα της κάλπης σημείωσε: «Στο δρόμο προς την 21η Μαΐου θα πρέπει να αναμετρηθεί η χώρα – σκορποχώρι των ανοιχτών συνόρων με την ασφαλή Ελλάδα του 2023. Η συνέπεια όσων μιλούν για δικαιοσύνη παντού, ενώ έχουν δύο καταδικασμένους υπουργούς στο Ειδικό Δικαστήριο. Το θράσος αυτών που τελευταία καταγγέλλουν το διχασμό, όταν διαλαλούν ή εμείς ή αυτοί και απειλούν ότι θα είναι αλλιώς.

Ματαιοπονούν, δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά. Πάνε στις κάλπες με κάλπικα λόγια. Αντέγραψε ο κ. Τσίπρας το παλιό σύνθημα του παλιού ΠΑΣΟΚ ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Δανείζονται από το περιθώριο διάφορους χυδαίους καλλιτέχνες. Πάντα αδιόρθωτοι καταφεύγουν στο να λένε ψέματα, να διχάζουν την κοινωνία και στην τακτική να λένε μία ανακρίβεια συνεχώς, πες πες πες κάτι θα μείνει».

Και οξύνοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, πρόσθεσε: «Το έκαναν με τη δήθεν νεκρή μικρή Μαρία και τώρα ανερυθρίαστα με το θέμα του νερού. Κάποιοι τη βαφτίζουν ιδιωτικοποίηση με τραγούδια και συναυλίες, γίνονται ψεύτες μετά μουσικής. Η αντιπολίτευση αυτή θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν επικίνδυνη. Στην εποχή του κορωνοιού είχαμε υγειονομικό σαμποτάζ. Είχαμε πάντα αντιπολίτευση του εθνικού σαμποτάζ. Το δικό τους χθες συνεπώς προδιαγράφει και το δικό τους σήμερα, όχι σε όλα, ναι σε τίποτα, υποσχέσεις με χρήματα τα οποία έρχονται από κάποιο άγνωστο λεφτόδεντρο, με λύσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά. Ιδέες για νέες τράπεζες, για νέους φόρους, τους ξεφεύγουν. Απέναντι σε αυτό το συνονθύλευμα κινδύνων και ψεμάτων, εμείς αντιτάσσουμε συγκροτημένο πρόγραμμα».

Μητσοτάκης σε περιοδεία στην Ηπειρο: Να αναδείξουμε την περιοχή σε πρωταγωνιστή στην ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: