Μητσοτάκης από το Κουκάκι: Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα τα κρίνει όλα – O λαός βλέπει, συγκρίνει και αξιολογεί

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε πολίτες κατά την επίσκεψή του στο Κουκάκι, Σάββατο 08 Απριλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Η κάλπη της 21ης Μαΐου «είναι η κάλπη που θα τα κρίνει όλα, ο λαός έχει κρίση, βλέπει, συγκρίνει και αξιολογεί» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το Κουκάκι και απηύθυνε χαιρετισμό σε πολίτες.

Πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα «ότι η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω και ότι όλα όσα πετύχαμε και κατακτήσαμε μέσα από κόπους, μέσα από δυσκολίες αυτή την τετραετία, δεν θα τα θέσουμε σε κίνδυνο και η τροχιά προόδου της χώρας θα συνεχιστεί. Θα συνεχίσει η πατρίδα μας να πηγαίνει πιο ψηλά, να είναι πιο ισχυρή, πιο ασφαλής, με περισσότερη οικονομική ευημερία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης .

«Ο λαός έχει κρίση, βλέπει, συγκρίνει και αξιολογεί» αλλά και πώς «θυμάται πού ήταν η Ελλάδα το 2015, πού ήταν το 2019 και πού είναι το 2023», επισήμανε.

Μιλώντας από τους πρόποδες της Ακρόπολης, «σε μία γειτονιά πολύ δυναμική, πολύχρωμη», τόνισε ότι «θα έχουμε ακόμα μία εξαιρετική χρονιά στον ελληνικό τουρισμό», κάτι που είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

Υπογράμμισε πως αξίζει πάντα «καθώς θα πηγαίνουμε προς τις εκλογές, να κάνουμε μία σύντομη ανασκόπηση του κυβερνητικού μας έργου, όχι μόνο για να αναδείξουμε όλα αυτά τα οποία πετύχαμε, αλλά για να καταδείξουμε ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης χτίζονται μόνο μέσα από τη συνέπεια λόγων και έργων».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα επιτεύγματα της διακυβέρνησης του κατά την προηγούμενη τετραετία και επεσήμανε:

«Η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη τετραετία είναι παντού το κράτος να λειτουργεί έτσι. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, αλλά και με περισσότερη αξιοκρατία και αξιολόγηση για τους υπαλλήλους. Ένα κράτος υπεύθυνο, σοβαρό, χωρίς εστίες αναχρονισμού και «ωχαδερφισμού». Τις είδαμε δυστυχώς. Μας πόνεσαν, μας πλήγωσαν, μας στεναχώρησαν όλους αυτά τα τραγικά γεγονότα, η εθνική τραγωδία των Τεμπών. Μας δυνάμωσαν όμως κιόλας, μας δυνάμωσαν.

Και έχουμε μία υποχρέωση: αυτό το κράτος το οποίο μας πονά -δεν είναι όλο το κράτος αυτό, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά μέρη του κράτους που λειτουργούν έτσι- να το αλλάξουμε. Και έχουμε αποδείξει, φίλες και φίλοι, ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε».

Αναφέρθηκε στα διλήμματα των εκλογών, τόνισε ότι η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι μια κάλπη εξαιρετικά κρίσιμη καθώς και ότι η απλή αναλογική είναι συνταγή ακυβερνησίας για τη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι στην παρούσα συγκυρία αυτό το οποίο προέχει είναι η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Aθήνα, Ελλάδα

Παναγιωτόπουλος: Ναι στην προσέγγιση με την Τουρκία, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: