Μυστήριο και όργιο φημών για την αιφνίδια αδιαθεσία Ερντογάν: Κλονίζεται η εικόνα του «άτρωτου» Πρόεδρου

FILE PHOTO A woman walks in front of a picture of the Turkish President Recep Tayyip Erdogan in Istanbul, Turkey, EPA/ERDEM SAHIN




Ανησυχία στην Τουρκία από την αδιαθεσία που ένιωσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια συνέντευξής του. Ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε όλες τις δημόσιες προεκλογικές εμφανίσεις του, ανακοινώνοντας ότι μετά από συστάσεις των γιατρών θα ξεκουραστεί στο σπίτι του.

Είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται ασθενής δημοσίως. Και αυτό πλήττει την εικόνα του άτρωτου και παντοδύναμου ηγέτη έναντι του Κιλιτσντάρογλου σε μια αναμέτρηση που φαίνεται ότι θα καταλήξει σε ντέρμπι. Σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ Αριάνας Φερεντίνου για το αν υπάρχει θέμα ασθένειας του τούρκου προεδρου, η απάντηση που πήρε από καλά πληροφορημένες πηγές, ήταν «ας περιμένουμε αύριο για να καταλάβουμε καλύτερα. Πάντως δεν φαίνεται να πρόκειται για πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας».

Αύριο (27/4) είναι σημαντική ημέρα καθώς θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τελετή τροφοδοσίας πυρηνικού καυσίμου και ξεκινάει η φάση δοκιμών και πιστοποίησης. αν και το πυρηνικό εργοστάσιο στο Akkuyu, έχει προγραμματιστεί να αρχίσει να λειτουργεί στις 29 Οκτωβρίου 2023.

Αύριο στην τελετή θα συμμετάσχει ο πρόεδρος Πούτιν μέσω τηλεδιάσκεψης και ο εκπρόσωπος τύπου ιμπραχίμ Καλίν ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από την τελετή για περιφερειακά θέματα κυρίως Ουκρανία-Ρωσία.

Το γεγονός ότι ο Πούτιν δεν θα έρθει αύριο Πέμπτη (27/4) στην Τουρκία, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, σύμφωνα με απόψεις τούρκων αναλυτών έχει να κάνει με το ότι ο Πούτιν θελει να στείλει μήνυμα προς την τουρκική αντιπολίτευση ότι είναι ανοικτός για συνεργασία. Μάλιστα σήμερα ο Κιλιτσντάρογλου έστειλε μήνυμα προς Μόσχα: Η συνέχιση των σχέσεών μας με τη Ρωσία, είπει, είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας.

Η αιφνίδια διακοπή τηλεοπτικής συνέντευξης 

Το πρόβλημα υγείας του Ερντογάν εμφανίσθηκε όταν διακόπηκε αιφνιδίως τηλεοπτική συνέντευξη λόγω αδιαθεσίας του Τούρκου Προέδρου

Όπως φαίνεται στο επίμαχο βίντεο από το Kanal 7 ο Τούρκος πρόεδρος ενώ παραχωρεί συνέντευξη εντός του προεδρικού Μεγάρου, ξαφνικά δείχνει σαστισμένος και σταματάει να μιλάει.

Η κάμερα περνάει στον δημοσιογράφο δείχνοντάς τον πετάγεται από την καρέκλα του έντρομος και από το βάθος να ακούγονται φωνές με επιφωνήματα «Θεέ μου».

Το κανάλι μετά από λίγα δευτερόλεπτα αμηχανίας του δημοσιογράφου διέκοψε την απευθείας μετάδοση και πέρασε σε διαφημίσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ο δημοσιογράφος να κοιτάζει τον Τούρκο πρόεδρο και να σηκώνεται από τη θέση του εμφανώς ανήσυχος.

Υστερα από περίπου δέκα λεπτά, ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ξανά, ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές και ανέφερε πως αντιμετώπιζε στομαχική διαταραχή λόγω της κόπωσης από τον προεκλογικό αγώνα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκρικής της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Γιάννης Μανδαλίδης, το περισταστικό «παίζει χαμηλά» στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, γεγονός που συνιστά ένδειξη για πιθανή παρέμβαση.

Εμφανίστηκε μέσω twitter

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό στο Τουίτερ, ο ισλαμιστής Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί όλους για τις ευχές που του έστειλαν λόγω της χθεσινής αδιαθεσίας του σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, αλλά και ενημερώνει ότι κατόπιν συμβουλής των γιατρών του σήμερα “θα ξεκουραστεί”.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος του ευγενούς μου έθνους, κάθε έναν από τους αδελφούς και τις αδελφές μου, που μετέφεραν τις ευχές και τις προσευχές τους για τη μικρή ταλαιπωρία που είχα κατά τη διάρκεια εκπομπής λόγω της πολυάσχολης εργασίας μου. Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι μετά τις συμβουλές των γιατρών μας. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να βρεθούμε σήμερα μαζί με τα αδέρφια μου από το Kırıkkale, το Yozgat και το Sivas. Ζητώ από όλους να μου το επιτρέψουν. Ο Αντιπρόεδρος Fuat Oktay θα συμμετάσχει στα προγράμματα στα Kırıkkale, Yozgat και Sivas για λογαριασμό μας. Με την άδεια του Θεού θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας από αύριο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να οδηγήσουμε το αγαπημένο μας έθνος στους στόχους του αιώνα της Τουρκίας. Με την ευκαιρία αυτή εύχομαι σε όλους τους πολίτες μου υγεία, ειρήνη και ηρεμία”.

Με πληροφορίες από ertnews.gr 
Ελλάδα Αθήνα 

«Άφαντο» το θέμα της κατάρρευσης Ερντογάν στα τουρκικά ΜΜΕ: Ακύρωσε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του για σήμερα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: