Μίλησε το DNA – Το τεστ έδωσε τέλος στο θρίλερ: Η νεαρή από την Πολωνία δεν είναι η εξαφανισμένη Μαντλίν Μακάν [videos]

Αριστερά η μικρή Μαντλίν Μακάν στην ηλικία της εξαφάνισής της από την Πορτογαλία και δεξιά η 22χρονη από την Πολωνία που δηλώνει βέβαιη πως είναι η Μαντλίν. Screenshot via YouTube/https://www.youtube.com/watch?v=faM5tfiafb4&t=245s




Οι εξετάσεις DNA έδειξαν ότι η 22 ετών Πολωνέζα Τζούλια Βέντελ, η οποία πίστευε και δήλωνε ότι είναι  η Μαντλίν Μακάν κατηγορηματικά δεν είναι το χαμένο μικρό κοριτσάκι, δήλωσε η ίδια η κοπέλα στο  Radar Online τη Δευτέρα το βράδυ, γράφει σήμερα η Jerusalem Post.

  •  Το τεστ DNA το οποία έκανε αποκάλυψε ότι το DNA της Bέντελ δείχνει ότι είναι Πολωνή με μικρό ποσοστό Λιθουανικής και Ρωσικής καταγωγής.

Οι εξετάσεις απέδειξαν επίσης ότι η μητέρα της Βέντελ στην Πολωνία είναι η γενετική γονέας της και γίνονται περαιτέρω εξετάσεις για να αποδειχθεί ότι και ο πατέρας της είναι επίσης γενετικός γονέας της.

  • Οι εξετάσεις, ωστόσο, απέδειξαν πως μετά από 16 χρόνια, η Μαντλίν Μακάν εξακολουθεί να θεωρείται αγνοούμενη.

 

Τι συνέβη με την Μαντλίν Μακάν;

Η Μαντλίν από την Βρετανία εξαφανίστηκε το 2007 ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Πορτογαλία με την οικογένειά της.

Μια νύχτα οι γονείς της βγήκαν έξω για δείπνο με μερικούς φίλους στην περιοχή του ξενοδοχείου, ενώ τα παιδιά κοιμόντουσαν στα δωμάτια.

Οι ενήλικες επέστρεφαν κατά διαστήματα για να ελέγξουν τα παιδιά, αλλά κάποια στιγμή ένας από τους γονείς ανακάλυψε ότι η Μαντλίν δεν ήταν πια στο κρεβάτι της.

  • Διενεργήθηκε έρευνα η οποία αργότερα οδήγησε σε ευρύτερη έρευνα, αλλά το κορίτσι δεν βρέθηκε ποτέ ζωντανό ή νεκρό.

 

 

 

Πώς ενεπλάκη η Πολωνέζα Βέντελ;

 Η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο τους τελευταίους δύο μήνες αφού η Βέντελ ανέβασε βίντεο στο Instagram ισχυριζόμενη ότι είναι η Μαντλίν.

Είπε ότι το πίστευε αυτό επειδή είχε κάποιες φυσικές ομοιότητες με το κορίτσι και επειδή ορισμένα στοιχεία της παιδικής της ηλικίας ήταν ύποπτα για εκείνη.

Οι γονείς της Βέντελ είχαν κάνει δήλωση λίγο αφότου η κοπέλα διατύπωσε αρχικά τους ισχυρισμούς της, λέγοντας ότι ήταν σίγουρα οι γονείς της και ότι δεν υπήρχε αλήθεια στους ισχυρισμούς της κόρης τους.

Οι ισχυρισμοί της αμφισβητήθηκαν περαιτέρω όταν η ελβετική εταιρεία Ava-X δημοσίευσε φωτογραφίες των Βέντελ και Μακάν μέσω του λογισμικού αναγνώρισης προσώπου Iris που ειδικεύεται σε υποθέσεις αγνοουμένων και διαπίστωσε ότι οι δύο δεν ταιριάζουν .

  • Λίγες εβδομάδες αφότου έκανε τους αρχικούς ισχυρισμούς της, η Βέντελ ταξίδεψε στις ΗΠΑ  και έγιναν οι εξετάσεις DNA, αποδεικνύοντας οριστικά ότι η Βέντελ  δεν είναι η Μαντλίν Μακάν.

Όταν υποβλήθηκαν για πρώτη φορά τα τεστ DNA, η ιδιωτική ερευνήτρια που είχε προσλάβει η Βέντελ, η Φία Γιόχανσον,  είχε πει στο Radar Online ότι ακόμα κι αν η κοπέλα δεν ήταν η Μαντλίν, τόσο η ίδια όσο και η πελάτισσά της ήταν βέβαιες ότι η 22χρονη Πολωνέζα δεν είχε βιολογική σχέση με τους γονείς της και ότι η Βέντελ είχε γεννηθεί αλλού και είχε μετακομίσει στην Πολωνία όταν ήταν μικρή.

  • Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αποκαλύπτουν ότι τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τη χρηματοδότηση της Επιχείρησης Grange, η οποία είναι επιφορτισμένη με τον εντοπισμό του Μακάν. Πηγή που συμμετείχε στην έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι οι γονείς της Μακάν  “θα είναι ευχαριστημένοι καθώς του δίνεται νέα ελπίδα”.

Η Βέντελ φέρεται να υποφέρει από ιατρικά προβλήματα, για τα οποία θα λάβει θεραπεία μετά την επιστροφή της στην Πολωνία.

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

 

Ζωντανό το θρίλερ 16 χρόνια μετά: Ανάλυση προσώπου διαψεύδει την Πολωνέζα που λέει “εγώ είμαι η Μαντλίν” * Όμως το τεστ DNA δεν βγήκε ακόμη [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: