Ολοκληρώθηκε και η νέα έρευνα για την μικρή Μαντλίν: Ελάχιστες δυστυχώς οι πιθανότητες για κάποιο εύρημα…

To σημείο όπου επικεντρώθηκαν οι έρευνες των Πορτογαλικών αρχών. Η Μαντλίν παραμένει, δυστυχώς, εξαφανισμένη από το 2007. EPA, RICARDO NASCIMENTO




O Γερμανός εισαγγελέας που ασχολείται με την υπόθεση υποβάθμισε τις ελπίδες για κάποια επικείμενη ανακάλυψη στις έρευνες για την Μαντλίν Μακάν.

Η αστυνομία ολοκλήρωσε την τριήμερη έρευνά της στην ακτογραμμή μιας λίμνης στην Πορτογαλία και άρχισε να αποσύρεται.

Πηγή κοντά στις διεξαγόμενες έρευνες είπε στο πρακτορείο Reuters ότι «δεν υπάρχει τίποτα να αναφερθεί» μετά από τρεις ημέρες ερευνών. Η πορτογαλική αστυνομία που διευθύνει το κέντρο διοίκησης, έχει εν μέρει ξεκινήσει να το ξεστήνει, πλην όμως αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Φυσικά υπάρχει μια συγκεκριμένη προσδοκία, αλλά δεν είναι υψηλή», δήλωσε στο Reuters ο εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερς.

Οι γερμανοί εισαγγελείς είχαν κατονομάσει πέρυσι τον Κρίστιαν Μπρούκνερ (Christian Brueckner) ως επισήμως ύποπτο για την εξαφάνιση της Μακάν. Ο καταδικασθείς -θύτης παιδιών και έμπορος ναρκωτικών- βρίσκεται ήδη στις φυλακές της Γερμανίας για τον βιασμό μιας 72χρονης στο ίδιο σημείο του Αλγκάρβε.

«Φυσικά εξακολουθούμε να ψάχνουμε για το πτώμα», είπε ο Βόλτερς. «Δεν ψάχνουμε μόνο αυτό, φυσικά. Υπάρχουν και άλλα πράγματα», είπε.

Οποιαδήποτε ανακάλυψη ρούχων θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα, είπε.

Σύμφωνα με τον Βόλτερς, οι αρχές δεν έχουν ζητήσει επισήμως το τέλος της έρευνας, αλλά μάρτυρες είπαν ότι οι άνδρες της βρετανικής αστυνομίας που βοηθούσαν τους Πορτογάλους και Γερμανούς ομολόγους τους στη λίμνη, είχε φύγει νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και στη συνέχεια Γερμανοί ερευνητές μάζεψαν τις σκηνές τους από τον καταυλισμό στον παρακείμενο λόφο.

Ένα δέντροκοπτικό τρακτέρ που επίσης είχε θεαθεί νωρίτερα στην περιοχή, απομακρύνθηκε και η πορτογαλική αστυνομία άρχισε να αποσυναρμολογεί τις δύο μεγάλες μπλε σκηνές του κέντρου διοίκησης.

Πηγές ανέφεραν ότι τυχόν δείγματα που θα συλλεγούν θα αναλυθούν στη Γερμανία.

Αγνοείται από το 2007…

Η Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε λίγο πριν κλείσει τα 4 χρόνια της, στις 3 Μαΐου 2007, από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Πράια ντα Λουζ, όπου περνούσε τις διακοπές με την οικογένειά της. Οι γονείς της δειπνούσαν εκείνη την ώρα με φίλους τους σε ένα γειτονικό εστιατόριο. Η εξαφάνισή της οδήγησε σε μια διεθνή εκστρατεία για τον εντοπισμό της και παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αστυνομικά αινίγματα των τελευταίων ετών.

Η περιοχή όπου βρίσκεται το φράγμα Αράντε, περίπου 50 χιλιόμετρα από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, είχε ερευνηθεί εξονυχιστικά και το 2008. Δύτες είχαν βουτήξει τότε στα νερά αλλά βρήκαν μόνο λείψανα ζώων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος Γερμανός, ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, πήγαινε τακτικά εκεί και αποκαλούσε «μικρό παράδεισό του» το μέρος αυτό. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί έψαχναν στην περιοχή να βρουν μια ροζ κουβερτούλα ή την πιτζάμα που φορούσε το κοριτσάκι τη νύχτα που εξαφανίστηκε. Το πορτογαλικό περιοδικό Expresso έγραψε ότι η μαρτυρία ενός πληροφοριοδότη, που θεωρήθηκε «πολύ αξιόπιστη» από τις γερμανικές αρχές, οδήγησε την αστυνομία να ερευνήσει ξανά την περιοχή.

Mε πληροφορίες από Reuters 

Στιγμιαίος πανικός στο Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη της Ντάουνινγκ Στριτ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: