Megalopolis: Έρχεται η μεγάλη ταινία του μεγάλου Κόπολα – Έργο 40 ετών, κόστος $100 εκ.

FILE PHOTO: Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα. EPA, Giorgio Benvenuti




Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ολοκλήρωσε την παραγωγή του αμφιλεγόμενου κινηματογραφικού έργου του «Megalopolis», ταινία που ξεκίνησε ως ιδέα πριν από πάνω από 40 χρόνια.

Το έργο πάθους του Κόπολα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 1980, ωστόσο, ο σκηνοθέτης δεν είχε τα χρήματα εκείνη την εποχή για να κάνει την ταινία πραγματικότητα, βάζοντας τελικά τα σχέδιά του στο ράφι.

  • Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός τελικά ανακοίνωσε ότι η ταινία σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά έχει ολοκληρωθεί.

Η ανακοίνωση έγινε στον λογαριασμό της ταινίας στο Instagram την περασμένη εβδομάδα, με τη λεζάντα: (Ολοκληρώθηκε) «That’s a wrap #MegalopolisFilm».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα κινηματογραφικά στούντιο αρχικά δεν ήταν πρόθυμα να υποστηρίξουν το έργο του Κόπολα, κάτι που τον οδήγησε να το χρηματοδοτήσει μόνος του.

  • Ο σκηνοθέτης πούλησε πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των οινοποιείων του στη Βόρεια Καλιφόρνια, για να στηρίξει οικονομικά την ταινία των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατά την παραγωγή του «Megalopolis» κυκλοφόρησαν φήμες ότι η ατμόσφαιρα στα γυρίσματα ήταν «χαοτική» μετά την παραίτηση του δημιουργικού τμήματος.

Ωστόσο, ο Άνταμ Ντράιβερ, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο φιλμ, απέρριψε τους ισχυρισμούς – λέγοντας στο Indiewire ότι «το περιβάλλον που δημιουργείται από τον Φράνσις είναι ένα περιβάλλον συγκέντρωσης και έμπνευσης».

Ο Κόπολα, ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία, επέλεξε καστ αστέρων συμπεριλαμβανομένων των Ράσελ Κρόου, Αντελίνα Τζολί, Νίκολας Κέιζ, Ρόμπερτ Ντενίρο,  Φόρεστ Γουίτακερ, Νάταλι Εμάνουελ, Όμπρι Πλάζα, Λόρενς Φίσμπερν και Τάλια Σάιρ.

Η ταινία, που θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους το 2024 ακολουθεί έναν επιτυχημένο αρχιτέκτονα που αποφασίζει να ξαναχτίσει τη Νέα Υόρκη σε μια ουτοπική κοινωνία μετά από μια φυσική καταστροφή που κατέστρεψε τις υποδομές της πόλης.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Καπέλο, μαστίγιο, πάμε… Στις 18 Μαΐου στο Φεστιβάλ των Καννών πρεμιέρα για το Dial of Destiny κύκνειο άσμα του Indiana Jones [trailers]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: