Με τρίποντο- μαχαιριά του Πάντερ και «μαέστρο» τον Ομπράντοβιτς η Παρτιζάν έσπασε την έδρα της Ρεάλ [βίντεο]

Oι παίκτες της Παρτιζάν πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί της Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη. EPA/Juan Carlos Hidalgo




Το πείσμα της Παρτιζάν και το «δολοφονικό» τρίποντο του Κέβιν Πάντερ στα 0,4΄΄ για τη λήξη, χάρισαν στους Σέρβους ένα σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Ρεάλ, γράφοντας το δεύτερο «break» της βραδιάς, μετά από αυτό της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς επικράτησε με 89-87 των Ισπανών, έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague και επικεντρώνεται στο Game 2 (27/4) στο Wizink Center, πριν η σειρά μεταφερθεί στη Σερβία.

Η Παρτιζάν ήλεγξε τη μοίρα της στο πρώτο ημίχρονο, είχε τον έλεγχο, πριν η Ρεάλ αντιδράσει, βρει το μακρινό σουτ στην τρίτη περίοδο και ανακτήσει το προβάδισμα.

Στον… επίλογο του αγώνα και ενώ οι Ισπανοί έδειχναν αποφασισμένοι για το 1-0, η Παρτιζάν αρνήθηκε να σηκώσει λευκή πετσέτα και αρχικά με… τετράποντο του Πάντερ (τρίποντο και φάουλ) και εν συνεχεία με γκολ-φάουλ του Έξουμ διαμόρφωσε το υπέρ της 84-82 στο 38΄.

Οι Γκος και Ντεκ… επανέφεραν την τάξη (87-86 στα 21΄΄), αλλά ο Πάντερ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με τρίποντο στα 0,4΄΄ για τη λήξη ενώπιον του Γιαμπουσέλε διαμόρφωσε το τελικό 89-87, «σπάζοντας» το πλεονέκτημα έδρας των Ισπανών.

Ο Αμερικανός φόργουορντ της Παρτιζάν οδήγησε, όπως ήταν αναμενόμενο την επίθεση της ομάδας, τελειώνοντας τον αγώνα με 26 πόντους, 5/8 τρίποντα και φυσικά τις δύο κομβικές εκτελέσεις από τα 6,75 στα τελευταία λεπτά, με αποκορύφωμα τη νικητήρια.

Από τη Ρεάλ, που της έλειψε το τρίποντο (7/22) και έχασε με τραυματισμό τον Έντι Ταβάρες, ξεχώρισε ο Γκάμπριελ Ντεκ με 24 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 44-48, 64-63, 87-89

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: