Η ατομική πολιτική ευθύνη σήμερα: Είναι σημαντικές οι τρέχουσες εξελίξεις στο ιστορικό κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού

Ο ιατρός Νεόφυτος Ζαμπάς. υποψήφιος για το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ. Φωτογραφία από το Αρχείο του




Του Δρ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΖΑΜΠΑ*

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από κοσμογονικές αλλαγές και πρωτόγνωρα γεγονότα. Η αστάθεια στην οικονομία, η σύγκρουση των πολιτισμών που εκδηλώνεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η πρόσφατη πανδημία, η μετανάστευση και τόσα άλλα προβληματίζουν  τον κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο ενεργό πολίτη.

Στην Κύπρο, η παγίωση του μείζονος ζητήματος της εισβολής του 1974 τείνει να θεωρείται δεδομένο από τις νέες γενιές. Οι συνέπειες χωρίς να το συνειδητοποιούμε, επηρεάζουν την καθημερινότητα μας.

Προβλήματα όπως η διαφθορά, η μετανάστευση, η στέγαση, η ακρίβεια, η παράνομη εργασία, ο αθέμιτος πλουτισμός, η χρήση ναρκωτικών ουσιών, η ποιότητα της παιδείας, η καταδυνάστευση των ασφαλιστικών ταμείων, ζητήματα ενέργειας και τόσα άλλα επιδεινώνονται και απειλούν την ύπαρξη του Κυπριακού Ελληνισμού.

Δυστυχώς το κράτος αδυνατεί να δώσει ορθές, οριστικές και μόνιμες λύσεις στα παραπάνω. Οι πολίτες του δύσμοιρου μικρού “ευρωπαϊκού” μας κράτους ανέχονται αδιαμαρτύρητα την κατάσταση, υποδουλωμένοι στην προπαγάνδα του συστήματος.

  • Έχουν βολευτεί ή έχουν υπνωτιστεί  – ωσάν  ευρισκόμενοι σε χειμερία νάρκη- αδυνατώντας  να ξεσηκωθούν, να διαμαρτυρηθούν, να επαναστατήσουν και να διεκδικήσουν.

Έχοντας παρατηρήσει  όλα τα άνωθεν κακώς κείμενα και προβλέποντας το ζοφερό μέλλον που περιμένει τα παιδιά μας, είμαι ένας ίσως από τους πολλούς που αναλαμβάνω συνειδητά την ευθύνη  να δράσω αλλά και να αντιδράσω.

Για να αλλάξουμε σελίδα στην ιστορία, απαιτείται συνεργασία της κοινωνίας και των πολιτικών κομμάτων, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας δίκαιης, δημοκρατικής και ευνομούμενης κοινωνίας.

Γνωρίζουμε ότι προκειμένου οι σύγχρονες δημοκρατίες  να λειτουργήσουν  ορθά στηρίζονται στην ύπαρξη των πολιτικών κομμάτων, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν δομικά και ζωντανά κύτταρα  της κοινωνίας μας. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τα προαναφερόμενα,  εκτιμώ ότι οι αλλαγές δύνανται  να επιτευχθούν μόνο μέσα από την αναγέννηση των κομμάτων.

Οι τρέχουσες εξελίξεις στο ιστορικό κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού, ας θεωρηθεί μία μοναδική ευκαιρία για τον τόπο μας. Οι εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής της ηγετικής μας ομάδας με το νέο καταστατικό είναι πλέον δημοκρατικές.

Υπό αυτό το πρίσμα δίδεται  η δυνατότητα στον υπερήφανο κόσμο της μεγάλης μας παράταξης να επιλέξει τους άξιους και τους ικανούς στην κορυφή της ηγετικής πυραμίδας.

Δεν θα ήμουν πραγματικά ελεύθερος και ευσυνείδητος πολίτης, εάν δεν διεκδικούσα να φέρω την αλλαγή που ονειρεύομαι στον τόπο μου. Οι αρχές και οι στόχοι μου ταυτίζονται απόλυτα με τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει ο ΔΗ.ΣΥ.

Με καταγωγή από τα κατεχόμενα, το υψηλό ιδανικό  της  απελευθέρωσης  των άδικα κατεχόμενων εδαφών μας αποτελεί πολιτική προτεραιότητα και προσωπικό όνειρο.

  • Στα δικά μου μάτια η  ευημερία της οικογένειας μου και  η ευημερία του πολύπαθου λαού μας ταυτίζονται. Επιδιώκω κατά την Αριστοτελική σκέψη την ευδαιμονία της Πολιτείας, η οποία τίθεται αδιαπραγμάτευτα πέρα από κάθε  προσωπική και ατομική βόλεψη και άνεση.

Ως φιλελεύθερος και ευπατρίδης ‘Ελλην Κύπριος, με κριτική σκέψη και διάθεση για κοινωνική προσφορά πιστεύω ότι έχω να προσφέρω πολλά στην κατεχόμενη μας πατρίδα. Διαθέτω το σθένος να αγωνιστώ προκειμένου να διαμορφώσω ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τις νέες γενεές.

Με το σύνθημα “μαζί για τον άνθρωπο” θα παλέψω για ένα καλύτερο αύριο, διαθέτοντας έναν ισχυρό λόγο σε αυτά που θα γίνουν από όλους εμάς μαζί,  για εμάς.

*Δρ Νεόφυτος Ζαμπάς
Αγγειοχειρουργός – Συνεργάτης Καθηγητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC)
Υποψήφιος Πολιτικού Γραφείου ΔΗ.ΣΥ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η κυπριακή Δικαιοσύνη στέλνει Κούρδο αγωνιστή στο στόμα του λύκου! Έωλη κατηγορία από τη Γερμανία είναι είναι “τρομοκράτης”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: