Ενας ταξίαρχος εν αποστρατεία «μπροστινός» του Κασιδιάρη στο διάδοχο μόρφωμα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Ο ταξίοαρχος Δ. Χατζηλιάδης που αναλαμβάνει τη διαδοχή του καταδικασμένου Κασιδιάρη. Φωτό από την ιστοσελίδα του κόμματος




Το κόμμα «Έλληνες» του έγκλειστου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη υπέβαλε το απόγευμα της Τετάρτης προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δήλωση συμμετοχής του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, η οποία βεβαίως θα κριθεί στις 5 Μαϊου από τον Άρειου Πάγου.

Κατόπιν αυτού, οι δηλώσεις που μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έφτασαν στις 47, ενώ η προθεσμία λήγει τα μεσάνυκτα.

Ποιος είναι ο αντ’ αυτού

Επικεφαλής του διάδοχου σχήματος της Χρυσής Αυγής θα είναι τελικά ένας ταξίαρχος εν αποστρατεία και «καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων».

«Yπηρέτησα ενόρκως την Πατρίδα για δεκαετίες, και σήμερα εισέρχομαι στον πολιτικό στίβο για να συνεχίσω να προσφέρω ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μου στο Έθνος των Ελλήνων. Μας περιμένει ένας πολύ κρίσιμος αγώνας για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία».

Ετσι αυτοσυστήνεται ο Δημήτριος Χατζηλιάδης, ταξίαρχος εν αποστρατεία, που τίθεται πλέον επικεφαλής του κόμματος «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» με το οποίο ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο έγκλειστος, καταδικασμένος χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης.

Στο σύντομο βιογραφικό, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος που φιλοδοξεί να διαδεχθεί την ναζιστική Χρυσή Αυγή πληροφορούμεθα ότι ο Δ. Χατζηλιάδης έχει γεννηθεί στην Αθήνα, ότι εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του ταξιάρχου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει υπηρετήσει σε δεκάδες μονάδες σε ολόκληρη την χώρα. Γνωρίζει άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες και έβγαλε δεκάδες σχολεία των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει «έντονο συγγραφικό έργο» με μελέτες, διατριβές και δημοσιευμένα άρθρα, ενώ είναι ενεργό μέλος σε πολλές ενώσεις και συλλόγους.

Ο κ. Χατζηλιάδης προβάλλει επίσης Έπαινο ποιυ έλαβε το 2020 από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για 123 αιμοδοσίες, «δείγμα της έντονης προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο», όπως υποστηρίζει.

Αντιθέτως, ο παρ΄ολίγον διάδοχος του Κασιδιάρη επίτιμος αντεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατέθεσε τελικά δήλωση για συμμετοχή τους στις εκλογές με το κόμμα «EAN».

Το ενδεχόμενο αποκλεισμού του κόμματος «Έλληνες» από τις επικείμενες εκλογές οδήγησε τον μέχρι πρότινος επικεφαλής του, κ. Κανελλόπουλο, να λάβει διαφορετική απόφαση και να επαναλειτουργήσει το κόμμα που είχε πρωτοϊδρύσει, δηλαδή το «ΕΑΝ».

 

45 υποψηφιότητες κομμάτων – συνασπισμών κομμάτων στον Αρειο Πάγο: Περισσότερα από το 2019-Τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: