Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ από τις 11 έως τις 4: Στάση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΑ, κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

FILE PHOTO: Επιβάτης κατεβαίνει από τρόλει στο κέντρο της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ εξήγγειλαν νέα στάση εργασίας για σήμερα, Πέμπτη 6 Απριλίου. Έτσι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινούνται από τις 11:00 έως τις 16:00 .

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ ζητούν «συγκοινωνίες ασφαλείας, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Μάλιστα, στα αιτήματά τους αναφέρουν: «Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της διοίκησης και του υπουργείου όσον αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις προς τους εργαζόμενους».

Σημειώνεται ότι κανονικά θα κινούνται τα λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ, καθώς και τα υπόλοιπα μέσα.

Στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία για πέντε ώρες από τις 11:00 έως τις 16:00 θα παραμείνει σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου η Θεσσαλονίκη, καθώς το σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ πραγματοποιεί πεντάωρη στάση εργασίας.

Σε αυτό το διάστημα, δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία ούτε με προσωπικό ασφαλείας, παρά μόνο τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες.

“Η συνεχιζόμενη απαξίωση της συγκοινωνίας στην πόλη μας, έχει πλημμυρίσει με αγανάκτηση τους εργαζόμενους σε αυτήν αλλά και το επιβατικό κοινό της πόλης μας που παραμένει αποδέκτης της αδιαφορίας διαχρονικά των Κυβερνήσεων και υφίσταται καθημερινά αφάνταστη ταλαιπωρία από την εξαθλίωση του συγκοινωνιακού έργου”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Χθες, η διοίκηση του ΟΑΣΘ, κάλεσε το συνδικάτο “να αναστείλει την ούτως ή άλλως αδικαιολόγητη στάση εργασίας”.

Πηγή: ertnews

Βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας: Πότε βελτιώνεται ο καιρός, η πρόγνωση μέχρι τη Μ. Δευτέρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: