Aρνείται κάθε ανάμιξη στην κρίση του Σουδάν ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης: «Δεν υποστηρίζουμε καμία πλευρά»

FILE PHOTO: Στρατιώτες στην Τρίπολη της Λιβύης. EPA, STR




Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) διέψευσε αναφορές ότι παρείχε υποστήριξη στο ένα μέρος έναντι του άλλου στη μαινόμενη σύγκρουση στο Σουδάν.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος , Ahmed Al-Mismari, δήλωσε ότι: «Η Γενική Διοίκηση αρνείται κατηγορηματικά αυτό που αναφέρουν ορισμένα φτηνά και αμειβόμενα μέσα ενημέρωσης ότι οι Αραβικές Ένοπλες Δυνάμεις της Λιβύης υποστηρίζουν το μια πλευρά ενάντια στη άλλη στο Σουδάν».

Ο Αλ Μισμάρι συνέχισε, «Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε με τη σταθερότητα και την ασφάλεια του κράτους του Σουδάν και την ασφάλεια του αυτόχθονα αραβοαφρικανικού λαού του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή , διεξάγονται επείγουσες επαφές με τα ενδιαφερόμενα μέρη και υπάρχει ετοιμότητα να αναληφθεί μεσολαβητικός ρόλος μεταξύ των αδελφών στο Σουδάν για να σταματήσουν αμέσως οι μάχες και να ανοίξει ο δρόμος για διάλογο με ειρηνικά μέσα.

Ο λιβυκός στρατός υπερτόνισε την ανάγκη άμεσου τερματισμού των μαχών στο Σουδάν και υπογράμμισε τη σημασία της παροχής κατάλληλων συνθηκών για ηρεμία και την προτεραιότητα στο υπέρτατο εθνικό συμφέρον.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Η σύγκρουση Δύσης -Ρωσίας μεταφέρθηκε στο Σουδάν: Η παντοκρατορία της Wagner και ο αμύθητος ορυκτός πλούτος της χώρας { videos}

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: