Αποκάλυψη Omega: Εγγονός του Ντενκτάς εκ των ιδρυτών αεροπορική εταιρείας στα κατεχόμενα… Ο Ερντογάν εκτελεί παράνομη “επίσκεψη” (video)

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, και τον καλούμενο ψευτο-«πρωθυπουργό» των κατεχομένων, Ουνάλ Ουστέλ. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Οργιώδεις είναι οι προετοιμασίες στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου ενόψει της παράνομης επίσκεψης του ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας, στις 18 Απριλίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να κόψει την κορδέλα με τον κατοχικό ηγέτη στα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού στο παράνομο “αεροδρόμιο” της Τύμπου, σε μία καθαρά προεκλογική κίνηση του τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο νέος τερματικός σταθμός δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Στο μεταξύ σήμερα πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση από την Κωνσταντινούπολη στο παράνομο “αεροδρόμιο” της Τύμπου η νέα αεροπορική εταιρεία, με την ονομασία fly cyprus airlines, της οποίας ένας εκ των ιδρυτών είναι ο εγγονός του πρώην κατοχικού ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς.

Οι κατοχικές αρχές τρέχουν να προλάβουν τις εργασίας σε σχέση με την ανέγερση του κτηριακού συγκροτήματος στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο, που θα περιλαμβάνει το λεγόμενο παράνομο “προεδρικό μέγαρο”, τη λεγόμενη παράνομη “βουλή” και φυσικά τζαμί.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ολιγόλεπτη επικοινωνία είχαν την Κυριακή ο Πρέοδρος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ερσίν Τατάρ.

Ο κατοχικός ηγέτης επικοινώνσε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας προκειμένου να του μεταφέρει τις ευχές του για την εορτή του Πάσχα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OMEGA οι δύο ηγέτες συνομίλησαν και για την κατάσταση στην οικονομία διεθνώς και τον πληθωρισμό που παραμένει σε υψηλά επίπεδα πιέζοντας τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Επιδίωξη του Νίκου Χριστοδουλίδη όπως δηλώνουν κυβερνητικές πηγές, είναι να κτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τον κατοχικό ηγέτη με στόχο την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παρά την εμμονή της τουρκικής πλευράς σε λύση δύο κρατών.

Την ίδια ώρα, παραμένει προσηλωμένος στην πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στο Κυπριακό.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πηγές του OMEGA, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται μέχρι τις αρχές Μαΐου να πραγματοποιήσει επίσημες επισκέψεις στο Παρίσι και στο Βερολίνο.

Ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και το Ηνωμένο Βασίλειο στις 6 Μαϊου για να παραστεί στην επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο.

“Το σημερινό παράνομο στάτους κβο δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε για την Πατρίδα μας”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: