Απίστευτο βίντεο 11′ από κάμερα κεφαλής Ουκρανού στρατιώτη: Μάχη σώμα με σώμα στα χαρακώματα του αιματοβαμμένου Μπαχμούτ [video]

FILE PHOTO: Ουκρανοί στρατιώτες στα χαρακώματα του Μπαχμούτ. EPA, GEORGE IVANCHENKO




Ένα βίντεο διάρκειας 11 λεπτών  που γυρίστηκε από έναν Ουκρανό στρατιώτη με την κάμερα που έφερε στο κράνος του δείχνει τη βάναυση σώμα με σώμα μάχη γύρω από την πόλη-φάντασμα Μπαχμούτ – το καυτό σημείο του μετώπου εδώ και μήνες

Το κλιπ, με τίτλο «Υπερασπίζοντας τον «Δρόμο της Ζωής» της Ουκρανίας, ο τελευταίος δρόμος έξω από το Μπαχμούτ», βιντεοσκοπήθηκε από έναν στρατιώτη του τάγματος των «Λύκων του Ντα Βίντσι».

Ξεκινά με τον στρατιώτη να κινείται σε έναν κρανίου τόπο  για να βρει καταφύγιο σε ένα χαράκωμα μαζί με μια ομάδα συναδέλφων του. Ένας νεκρός Ουκρανός στρατιώτης διακρίνεται επίσης μέσα στο αμπρί και ακούγεται μια φωνή να λέει: “Γαμώ, ένας ακόμα. Είναι νεκρός. Αναπαύσου εν ειρήνη. Ναι, αδερφέ έτσι είναι ο πόλεμος.”

Στη συνέχεια η ατμόσφαιρα παίρνει δραματικά φωτιά με μια έκρηξη στην είσοδο του καταφυγίου χτυπά έναν στρατιώτη στα πόδια . “Λέχα, είσαι καλά; Λέχα, είσαι ζωντανός;” ρωτάει ένας στρατιώτης και ο σύντροφός του σηκώνει το αντίχειρα  σε απάντηση.

Έπειτα λαμβάνουν ένα μήνυμα στον ασύρματο που λέει ότι “ορκ πήδηξαν στα χαρακώματα μας” και στη συνέχεια ακολουθεί ανταλλαγή πυρών συνοδευόμενη από πυρά πυροβολικού.

Τόσο κοντά είναι οι Ρώσοι επιτιθέμενοι που σε ένα σημείο ο Ουκρανός στρατιώτης με την κάμερα κεφαλής , που τον αποκαλούν”Tihiy”, φωνάζει: “Τι συμβαίνει ορκ; Είναι τα χωράφια μας, άντε γαμηθείτε.”

Οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι οι «σκληρές μάχες» συνεχίστηκαν κατά μήκος της γραμμής του μετώπου του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία και τα τακτικά στρατεύματα της Ρωσίας και οι δυνάμεις της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner συνέχισαν να κάνουν «αργές αλλά σταθερές προόδους» στο Μπαχμούτ.

Μεγάλο μέρος των μαχών είναι τώρα επικεντρωμένο γύρω από τα ανατολικά της πόλης, η οποία έχει δει τις μεγαλύτερες και πιο αιματηρές μάχες από την έναρξη του πολέμου.

Με πληροφορίες από The KyivPost

Ντα Βίντσι: Το πολεμικό όνομα του νεότερου ήρωα της Ουκρανίας * Γονάτισε στο φέρετρό του όλη η στρατιωτική ηγεσία [photos,videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: