Απέκλεισε τον Ντόμινικ Τιμ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του του Madrid Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς [video, highlights]

Stefanos Tsitsipas of Greece in action against Dominic Thiem of Austria during their round of 64 match at the Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, 29 April 2023. EPA, SERGIO PEREZ




Στον 3ο γύρο του Madrid Open προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας, αν και είδε τον Αυστριακό να κερδίζει το πρώτο σετ, απάντησε στα επόμενα δύο sets και χάρη στο σερβίς του επικράτησε με 3-6, 6-1, 7-6(5).

O “Tsitsifast” γύρισε το ματς και πήρε τη νίκη σε 2 ώρες και 19 λεπτά απέναντι στον 28χρονο τενίστα. Αντίπαλός του τη Δευτέρα (1/5) θα είναι ο Αργεντινός Σεμπαστιάν Μπάες. Ο Έλληνας τενίστας ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 winners και 27 αβίστα λάθη.

Στο 1ο σετ, ο Τιμ πέρασε μπροστά με 1-4 και από εκεί και πέρα κρατώντας το σερβίς του έφτασε στο 1-0. Με τον Τσιτσιπά να είναι άψογος στο σερβίς του και με δύο μπρέικ (2-0, 5-1), το 1-1 δεν άργησε.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με μπρέικ πόιντ στο 1-1 με το διπλό λάθος του Τιμ στο 3ο σετ. Οι δύο παίκτες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 5-5. Όμως, στο σημείο αυτό ένα λάθος του Τιμ χάρισε στον Τσιτσιπά μπρέικ πόιντ, αλλά ο Τιμ κατάφερε να ισοφαρίσει.

 



Ο Τσιτσιπάς επέμεινε και έφτασε σε άλλα δύο μπρέικ πόιντ στη συνέχεια, όμως δεν βγήκαν επιστροφές και τελικά ο Τιμ βγήκε αλώβητος, περνώντας μπροστά με 5-6. Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του στη συνέχεια και τα πάντα ξεκαθάρισαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Έλληνας επέστρεψε από το 1-3, προηγήθηκε με 5-3 και είχε δύο ματς πόιντ στο 6-4.

Ο Τιμ πήρε το μίνι μπρέικ πίσω παίζοντας… φουλ επίθεση, όμως ο Στέφανος αξιοποίησε το δεύτερο ματς πόιντ του με το λάθος του Αυστριακού στο φιλέ και έκλεισε τον αγώνα.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Θρίλερ στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό να ισοφαρίζει στο 14ο λεπτό των καθυστερήσεων τον Λεβαδειακό [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: