Απευθείας προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για τις τουρκικές παράνομες ενέργειες, ζητά η Αδούλωτη Κερύνεια

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδριάζει για την Κύπρο. Credit UN Photo, Manuel Elías




«Ξεκάθαρη» και απευθείας προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προτείνει το σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια για την αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών στην νεκρή ζώνη και στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Σε ανακοίνωση, το σωματείο αναφέρει ότι:

Το Αίτημα τέτοιας Προσφυγής πρέπει να είναι καταγγελία και καταδίκη των παράνομων ενεργειών στη νεκρή ζώνη, «με απαίτηση να τηρούνται αυστηρά οι όροι εντολής» του ΟΗΕ, και καταγγελία με αίτημα την άρση των μέχρι τώρα Τουρκικών παρεμβάσεων στην περίκλειστη Αμμόχωστο και αποτροπή προγραμματιζόμενου κυνηγιού κρυμμένου θησαυρού στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου για νέους και από τις δύο κοινότητες.

Προτείνει ακόμη όπως ζητηθεί η πλήρης εφαρμογή των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίκλειστη Αμμόχωστο τα οποία ζητούν την παράδοση της περιοχής στη Διοίκηση του ΟΗΕ και την επιστροφή όλων των κατοίκων της περιοχής στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Αναφέρεται ότι σχετική επιστολή με στάλθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το Omega Κύπρου αποκαλύπτεί ότι ο Ερντογάν δεν θα εκτελέσει την παράνομη “επίσκεψη” στα κατεχόμενα: Σάλος με την προπαγάνδα του Τούρκου Πρέσβη κατά του Κιλιτζάρογλου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: