“Ανησυχούν” οι κατακτητές για τον ελλιμενισμό αμερικάνικου υποβρυχίου στη Λεμεσό: Διαταράσσεται δήθεν η ειρήνη και η σταθερότητα, λένε!!!

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκέφθηκε το αμερικανικό υποβρύχιο στο Λιμάνι της Λεμεσού στις 6 Απριλίου 2023. Photo via Twitter@CYpresidency




Καταδικάζει “έντονα” την ελλιμενισμό του αμερικανικού επιθετικού υποβρυχίου USS San Juan στη Λεμεσό το λεγόμενο παράνομο “υπουργείο εξωτερικών”, το οποίο δεν αντέχει την ανάπτυξη των σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υποστηρίζει ότι η πολιτική των ΗΠΑ να ενθαρρύνει τον εξοπλισμό της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» –όπως χαρακτηρίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία– εμποδίζει (δήθεν) τη δημιουργία του απαραίτητου περιβάλλοντος σταθερότητας και ειρήνης στο νησί και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η άρση του περιορισμού των πωλήσεων όπλων που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία και τα επακόλουθα βήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού «λαού», θα ενθαρρύνουν την Κυπριακή πλευρά σε εξοπλισμούς.

Παραπέμπει σε δήλωση του υπουργού Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα ότι θα «αγοράσουν οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ». Οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν την Κυπριακή Δημοκρατία στον συστηματικό οπλισμό, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ελπίζουμε ότι η ε/κ πλευρά θα καταλάβει ότι οι δραστηριότητες που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού “λαού” θα αντιμετωπιστούν. Πατρίδα Τουρκία και (παράνομη) “τδβκ” θα ενεργήσουμε αποφασιστικά ενάντια στις απειλές για τον τουρκοκυπριακό λαό και την ασφάλεια της Τουρκίας. Η ιστορία επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά μας έναντι των απειλών για την ασφάλειά μας» προστίθεται στην παραπονιάρικη ανακοίνωση του ψευδοκράτους.

Η πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, εμποδίζει επίσης την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και μόνιμης συμφωνίας στο νησί που δεν θα παραβλέπει τις πραγματικότητες.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, επισκέφτηκε στις 6 Απριλίου το αμερικανικό υποβρύχιο στη Λεμεσό.

Χαιρετισμός του Νίκου Χριστοδουλίδη στην 48η «Πορεία Χριστοδούλας»: Να απορρίπτουμε όρους όπως «ανίατη» και «επάρατος»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: