Τσουνάμι αλλαγών προπονητών στην Ευρώπη: Φεύγει και ο Κόντε από την Τότεναμ

File photo Ο Ιταλός προπονητής Αντόνιο Κόντε. EPA/ANGELO CARCONI μέσω ΚΥΠΕ




Θέμα ημερών ή και ωρών θα πρέπει να θεωρείται πλέον το «διαζύγιο» της Τότεναμ με τον Αντόνιο Κόντε, το οποίο όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ, είναι πολύ πιθανό να οριστικοποιηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, μετά το ισόπαλο 3-3 με τη Σαουθάμπτον το περασμένο Σάββατο, με τους «σπερς» να χάνουν τη νίκη μέσα απ’ τα χέρια τους δεχόμενοι δύο γκολ στο τελευταίο 15λεπτο, η διοίκηση του λονδρέζικου συλλόγου έχει αποφασίσει να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Ιταλό τεχνικό, προκειμένου να φέρει μία αλλαγή και να μην χαθεί κι ο τελευταίος στόχος της σεζόν, δηλαδή η 4η θέση που οδηγεί στο επόμενο Champions League.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ ο πρόεδρος της ομάδας του Λονδίνου, Ντάνιελ Λίβι, έχει ήδη έρθει σ’ επαφή με τον επιτυχημένο κόουτς της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Ολιβερ Γκλάσνερ. Ο 48χρονος Αυστριακός τεχνικός έχει συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα έως το καλοκαίρι του 2024, αλλά θέλει να δουλέψει στην Αγγλία.

Ο Γκλάσνερ είναι πιθανό αν συμφωνήσει ν’ αναλάβει την αγγλική ομάδα στο τέλος της σεζόν και έως τότε αναφέρεται το όνομα του Ράιαν Μέισον για ν’ αναλάβει ως υπηρεσιακός τεχνικός.

 Ο Χόντγκσον στη θέση Βιεϊρά στην Πάλας

Η διοίκηση της Κρίσταλ Πάλας έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Πατρίκ Βιεϊρά, μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας του Λονδίνου στο αγγλικό πρωτάθλημα, και ανακοίνωσε σήμερα πως επαναφέρει τον Ρόι Χόντγκσον στην τεχνική ηγεσία της.

Ο 46χρονος Γάλλος τεχνικός ανέλαβε την Πάλας το 2021 και πέρσι είχε μια επιτυχημένη σεζόν, αλλά φέτος τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, καθώς έχει υποχωρήσει στην 12η θέση της βαθμολογίας και κινδυνεύει ακόμη και με υποβιβασμό.

Έτσι η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας της με τον Βιεϊρά και συμφώνησε για την επαναφορά του 75χρονου κόουτς, ο οποίος ήταν στον πάγκο της ομάδας για μια τετραετία (2017-2021), με συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν.

«Είναι μεγάλη τιμή η επιστροφή μου σε μια ομάδα, που σημαίνει τόσο πολλά για μένα. Μοναδικός στόχος είναι να επιστρέψουμε στις νίκες και να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος για την παραμονή μας στην Premier League», τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του ο Αγγλος κόουτς.

Εκτός Χετάφε ο Σαμπάολι

Η Χετάφε, με την πλάτη στον τοίχο τις τελευταίες εβδομάδες, νίκησε με 2-0 τη Σεβίλη, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της LaLiga, και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι γηπεδούχοι πήραν την πολύτιμη νίκη, αφήνοντας την ομάδα της Ανδαλουσίας στη ζώνη του υποβιβασμού.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ η διοίκηση της Σεβίλης έχει αποφασίσει να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Αργεντινό κόουτς και ήδη έχει καταλήξει στον αντικαταστάτη του, έως το τέλος της σεζόν. Πρόκειται για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ, ο οποίος ήδη δώσει τα χέρια με τη διοίκηση και περιμένει τη διοίκηση να λύσει τη συνεργασία της με τον Σαμπάολι, ο οποίος ανέλαβε την ισπανική ομάδα τον περασμένο Οκτώβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία / Μαδρίτη, Ισπανία / Φρανκφούρτη, Γερμανία

Στον Κιλιάν Μπαπέ το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής Γαλλίας: Ποιος παίρνει τη θέση του Γιορίς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: