Τί κάνεις βάρβαρε; Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας εφορμά σε ταλιμπάν του κλίματος που έριξε μπογιά στο Palazzo Vecchio [videos]

Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και δείχνει τον δήμαρχο της Φλωρεντίας να παρεμβαίνει στη σύλληψη του άνδρα που έβαψε με μπογιά το κτίριο.




Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα παρενέβη προσωπικά για να σταματήσει τους ακτιβιστές για το κλίμα που θεώρησαν σκόπιμο να βάψουν  με μπογιά την πρόσοψη του Palazzo Vecchio, έδρα του δημαρχείου.

Ο Ναρντέλα βρισκόταν στην περιοχή εκείνη την ώρα και αντέδρασε αφού είδε αστυνομικούς να τρέχουν πίσω από τους ακτιβιστές, που συνδέονται με την ομάδα Ultima Generazione, καθώς πραγματοποιούσαν την τελευταία από μια σειρά αμφιλεγόμενων δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση για την κλιματική κρίση.

Στα ιταλικά, ακούγεται να φωνάζει: “Τι κάνεις γα*** το, τι κάνεις γα*** το;”

Δύο ακτιβιστές, ηλικίας 23 και 32 ετών, συνελήφθησαν από την αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, και ο Ναρντέλα αργότερα συμμετείχε στην διαδικασία απομάκρυνσης της μπογιάς και πλυσίματος του κτιρίου.

Ακούγεται να μουρμουρίζει: «Βάρβαροι, απολίτιστοι», σύμφωνα με δημοσιεύματα της ιταλικής έκδοσης Republicca.

Χαρακτηρίζοντας τους ακτιβιστές «βάρβαρους», ο Ναρντέλα έγραψε στο Twitter:

«Η επίθεση στην τέχνη, τον πολιτισμό και την ομορφιά, που είναι αβοήθητα μπροστά στη βία και έχουν δημιουργηθεί για το καλό της ανθρωπότητας, δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει τη μάχη για έναν σκοπό, ακόμη και τον πιο αποδεκτό».

 

  • Αργότερα επανήλθε στο Twitter, σχολιάζοντας ειρωνικά: “Σχετικά με το θέμα του περιβάλλοντος και της ξηρασίας, καταναλώθηκαν περισσότερα από 5.000 λίτρα νερού για να καθαριστεί το Palazzo Vecchio από το “περιβαλλοντικό blitz”. Πέντε χιλιάδες.”

Τους τελευταίους μήνες, ακτιβιστές για το κλίμα στην Ιταλία έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από αμφιλεγόμενες δράσεις στη Ρώμη και το Μιλάνο – δράσεις που έχουν ξεσηκώσει κατακραυγή – από το  κόλλημα των χεριών τους  σε έργα τέχνης μέχρι τη δημιουργία οδοφραγμάτων.

Οι ακτιβιστές έγιναν πρόσφατα πρωτοσέλιδο για ψέκασμα μπογιάς στην ιταλική Γερουσία, ενώ πέταξαν σούπα μπιζελιού σε ένα  αριστούργημα του Βαν Γκογκ στη Ρώμη .

Πέρυσι έκαναν διεθνή “καριέρα”  ρίχνοντας κόλλα στο προστατευτικό μπροστά από την Άνοιξη του Botticelli   στο Uffizi της Φλωρεντίας.

Με πληροφορίες από The Sun

Αριστοτέλης Ωνάσης: Πριν 48 χρόνια σαν σήμερα στον Σκορπιό η κηδεία και η “κάθαρση” για τον εμβληματικό Έλληνα εφοπλιστή [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: