Τελικά το πρόβλημα της Βρετανίας δεν είναι ο Λίνεκερ: Τριήμερη απεργία από τους γιατρούς για τις συνθήκες εργασίας και τις χαμηλές αποδοχές

FILE PHOTO: Ασθενοφόρα του NHS έξω από νοσοκομείο στο Λονδίνο, Βρετανία, 01 Δεκεμβρίου 2022. EPA, ANDY RAIN




Περισσότεροι από 40.000 γιατροί στην Αγγλία θα προχωρήσουν σε απεργία για τρεις συνεχόμενες ημέρες από σήμερα.

Εκτιμάται ότι είναι η πιο εκτεταμένη αναστάτωση για το NHS και τους ασθενείς από τότε που ξεκίνησε το κύμα εργατικής δράσης στον τομέα της υγείας τον Δεκέμβριο.

Σε αντίθεση με τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους στα ασθενοφόρα, οι οποίοι φρόντισαν για κάλυψη έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια των απεργιών, οι κατώτεροι γιατροί δεν έχουν συμφωνήσει σε παρόμοιες ρυθμίσεις, αφήνοντας τους διευθυντές των νοσοκομείων να προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Η βρετανική ιατρική ένωση , BMA, επισήμανε ότι οι μισθοί έχουν μειωθεί περισσότερο από ένα τέταρτο από το 2008, παρά το γεγονός ότι ο φόρτος εργασίας και οι λίστες αναμονής είναι σε υψηλά επίπεδα.

Την Κυριακή, η BMA ξεκίνησε μια καμπάνια, σημειώνοντας ότι η αλυσίδα σάντουιτς Pret A Manger είχε ανακοινώσει αύξηση του ωρομίσθιου έως και 14,10 λίρες την ώρα στο προσωπικό του, ενώ ένας κατώτερος γιατρός αμείβεται με 14,09 λίρες την ώρα.

«Χάρη σε αυτή την κυβέρνηση μπορείτε να φτιάξετε περισσότερο καφέ παρά να σώσετε ασθενείς», ανέφερε η καμπάνια της BMA.

Ωστόσο είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη εβδομάδα όπου την ημέρα που θα παρουσιαστεί ο προϋπολογισμός από τον Τζέρεμι Χαντ, αναμένονται σωρεία απεργιακών κινητοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένων των δασκάλων στην Αγγλία και περισσότερων από 100.000 δημοσίων υπαλλήλων.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Σι Τζινπίνγκ: Να κάνουμε τον στρατό σινικό ατσάλινο τείχος – Η ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας προτεραιότητα του Κινέζου προέδρου

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: