Τα μυστήρια ενός σλάλομ: Η Γκουίνεθ Πάλτροου αρνήθηκε ότι σακάτεψε 76χρονο κάνοντας σκι

H Gwyneth Paltrow καταθέτει στο δικαστήριο. POOL, EPA, Rick Bowmer




Η Γκουίνεθ Πάλτροου αρνήθηκε καταθέτοντας στο δικαστήριο την κατηγορία ότι προκάλεσε μια σφοδρή σύγκρουση κάνοντας σκι το 2016 στη Γιούτα αφήνοντας βαριά τραύματα σε έναν 76χρονο.

Μηνυτής στην υπόθεση είναι ο Τέρι Σάντερσον, 76 ετών.

Υποστηρίζει ότι ήταν η ηθοποιός του Χόλιγουντ που προκάλεσε το δυστύχημα και ζητεί αποζημίωση 300.000 δολαρίων.

Η Πάλτροου, 50 ετών, άσκησε ανταγωγή. Αντιτείνει ότι ο 76χρονος συγκρούστηκε μαζί της αφήνοντάς την να νιώθει «πληγωμένη και ‘καταπατημένη’».

Οι δικηγόροι του Σάντερσον επιμένουν ότι ήταν η Πάλτροου που έχασε την πορεία κάνοντας σκι δίπλα στα παιδιά της στην πλαγιά και προκάλσε τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με την υπεράπισή του, ο Σάντερσον υπέστη μόνιμο εγκεφαλικό τραύμα και τέσσερα κατάγματα στα πλευρά.

Η Πάλτροου κατέθεσε στο δικαστήριο την Παρασκευή, την τέταρτη ημέρα της δίκης, ότι το δυστύχημα την άφησε με πόνους στα γόνατα.

«Υπήρχε ένα σώμα που με πίεζε και ένας πολύ περίεργος θόρυβος γρυλίσματος», είπε η Πάλτροου περιγράφοντας πώς ο Σάντερσον, ένας συνταξιούχος οφθαλμίατρος, φέρεται να έπεσε πάνω της από πίσω σε αυτή την πλαγιά για σκι αρχαρίων στο Deer Valley τον Φεβρουάριο του 2016.

«Είναι φάρσα; Μήπως κάποιος κάνει κάτι διεστραμμένο;» είπε η Πάλτρου στο δικαστήριο ανακαλώντας τη στιγμή.

«Γρύλιζε με πολύ ενοχλητικό τρόπο», πρόσθεσε λέγοντας ότι έπεσαν στο έδαφος μαζί, και σχεδόν «κουτουλούσαν.

Αργότερα διευκρίνισε ότι δεν κατηγορούσε τον Σάντερσον για σεξουαλική επίθεση.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ζήτησε επίσης συγγνώμη που του είπε διάφορα… γαλλικά μετά τη σύγκρουση.

«Μετά από ένα τέτοιο περιστατικό, όταν αισθάνεσαι πληγωμένος, δυστυχώς η αδρεναλίνη μπορεί να κυριαρχήσει,», είπε, εξηγώντας τον θυμό της εκείνη τη στιγμή.

Οι δικηγόροι του Σάντερσον την ρώτησαν αν θυμόταν τον εννιάχρονο γιο της, Moses, να της φωνάζει «Μαμά, μαμά, πρόσεχε με».

Η Πάλτροου είπεότι δεν θυμόταν κάτι τέτοιο.

Η νομική ομάδα του Σάντερσον προσπάθησε να υπονομεύσει την αξιοπιστία της Πάλτροου, υποδηλώνοντας ότι είναι παραπλανητικό να λέγεται ότι έκανε μήνυση για συμβολική αποχημίωση ενός δολαρίου την ώρα που ζητά επίσης αποζημίωση νομικών εξόδων, τα οποία θα μπορούσαν να ανέλθουν σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσής της, η Πάλτροου παρέμεινε ήρεμη, πίνοντας τακτικά νερό, ακόμη και επαινώντας τα παπούτσια του δικηγόρου του ενάγοντος κατά τη διάρκεια της κατ’ αντιπαράθεση εξέτασης.

Την Πέμπτη, ένας γιατρός κατέθεσε ότι ο  Σάντερσον ήταν στο παρελθόν ένα «άτομο υψηλής ενέργειας», αλλά «επιδεινώθηκε απότομα» μετά τη συντριβή.

Την Παρασκευή, η κόρη του Σάντερσον, Shae Herath ανέβηκε στο βήμα και να τονίσει τις επιπτώσεις του χτυπήματος είπε στο δικαστήριο: «Αυτός δεν είναι ο μπαμπάς μου. Αυτή είναι μια εναλλακτική εκδοχή του μπαμπά μου«.

Οι δικηγόροι του  Σάντερσον έψεξαν επίσης την κ. Πάλτροου επειδή δεν ρώτησε καν αν ο εντολέας τους «είναι καλά» την ώρα της σύγκρουσης.

Εκείνη απάντησε ότι ήταν πολύ θυμωμένη εκείνη την ώρα αλλά ο εκπαιδευτής της έσπευσε να δει πως ήταν ο Σάντερσον που μουρμούρισε πως «ήταν καλά».

«Δεν προκάλεσα το ατύχημα, επομένως δεν μπορώ να φταίω για οτιδήποτε του συνέβη στη συνέχεια», είπε η Πάλτροου.

Οι δικηγόροι της Πάλτροου υποστηρίζουν ότι για το ατύχημα ευθύνεται ο Σάντερσον ο οποιίος είχε αρκετές ιατρικές παθήσεις και πριν από τη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας όρασης και ακοής από εγκεφαλικό και περιστασιακή κατάθλιψη.

Η δίκη, ενώπιον ενόρκων οκτώ ατόμων, θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Θεσσαλονίκη: Ο μπακαλιάρος με τη υπεραιωνόβια ιστορία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: