Στα μαύρα το άγαλμα του Αριστοτέλη στο ΑΠΘ: Για τους 12 νεκρούς φοιτητές του Ιδρύματος στην τραγωδία των Τεμπών

Φοιτητές κάλυψαν με μαύρο πανί το άγαλμα του Αριστοτέλη στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ, σε ένδειξη πένθους για το δυστύχημα στα Τέμπη, Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετρά 12 απώλειες φοιτητών του στην τραγωδία των Τεμπών.

Οι συμφοιτητές τους σήμερα σε μια συμβολική κίνηση τιμής στη μνήμη τους κάλυψαν με μαύρο πανί το άγαλμα του Αριστοτέλη στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος, πίσω από την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Έγραψαν επίσης συνθήματα με τις φράσεις «Δεν σας ξεχνάμε» και «Οι ζωές μας μετράνε».

Τον αριθμό των νεκρών φοιτητών του ΑΠΘ ανακοίνωσαν οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος.

Οι φοιτητές δημιούργησαν επίσης μία πινακίδα στην οποία αναγράφονται τα ονόματα των νεκρών φοιτητών και δίπλα η ηλικία και η σχολή που φοιτούσαν, υπό την επιγρφή: «Δεν σας ξεχνάμε».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

«Ως πατέρας, μα και ως πρύτανης, λυγίζω μπροστά στο αδιανόητο που συνέβη, μα και αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ τα οδυνηρά συναισθήματα που με κατακλύζουν, για να καλέσω όλα τα μέλη της οικογένειάς μας να είμαστε δυνατοί, ώστε ενωμένοι να σταθούμε πλάι στις οικογένειες των φοιτητών μας που χάθηκαν», ανέφερε από την πλευρά του σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: