Συλλαλητήριο για τα Τέμπη στην Αθήνα: 10 προσαγωγές και 2 συλλήψεις σε μεμονωμένο επεισόδιο

Διαδηλωτές παίρνουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, Αθήνα Κυριακή 12 Μαρτίου 2023. Συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και άλλοι φορείς, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Καλέσματα συμμετοχής έχουν γίνει από την ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και την ΕΙΝΑΠ, από αρκετά εργατικά κέντρα της επαρχίας, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη είναι 57. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν σήμερα στο Σύνταγμα εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 12.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στη Πλατεία Συντάγματος, που στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κινούμενα επί της οδού Πανεπιστημίου, ενώ ακολούθως διασπάστηκαν και κινήθηκαν σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη σημειώθηκε ένα μεμονωμένο περιστατικό, όταν ολιγομελής ομάδα ατόμων εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων προκαλώντας παράλληλα μικροφθορές.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση χημικών.

Τέλος, όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ατόμων, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μέλη του “Ρουβίκωνα” έξω από το σπίτι του Καραμάνλη στην Πλάκα, για τα Τέμπη [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: