Σε συνεχή φθορά οι διαδηλώσεις στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό: Σήμερα Πέμπτη θα μετρηθούν τα τελικά αποτελέσματα

FILE PHTO Protesters shout slogans during a demonstration against the government pension reform at Vauban square in Paris, France, 20 March 2023. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON




Για την ένατη μέρα σήμερα κινητοποίησης ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, τα συνδικάτα ελπίζουν και πάλι να συγκεντρώσουν μαζικές πορείες σε όλη τη χώρα, αξιοποιώντας την οργή που προκάλεσε η χρήση του 49,3. Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις, όπως το Μπορντό, η Λυών, η Λιλ, η Νάντη, το Στρασβούργο και το Μονπελιέ.

Μετά από αρκετά βράδια κινητοποιήσεων γεμάτες βία, τα συνδικάτα ελπίζουν να ξαναρχίσουν τη διαμαρτυρία ενάντια στη μεταρρύθμιση για να κάμψουν την εκτελεστική εξουσία, παρά την τελική ψηφοφορία του Κοινοβουλίου. Οι διαδηλώσεις έχουν μειωθεί σημαντικά από τις αρχές Μαρτίου: μετά την κορύφωση στις 7 του μήνα, μόνο 368.000 διαδηλωτές καταμετρήθηκαν σε όλη τη Γαλλία το Σάββατο 11 Μαρτίου, σύμφωνα με την αστυνομία, και ένα εκατομμύριο σύμφωνα με την CGT. Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τα μέσα Ιανουαρίου. Την Τετάρτη 15, είχε παρατηρηθεί περιορισμένη ανάκαμψη στη χώρα, αλλά τα νούμερα παρέμειναν κάτω από τις πρώτες ημέρες της κινητοποίησης.

Στο Παρίσι, η κορύφωση καταγράφηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, με 93.000 διαδηλωτές. Ένα επίπεδο που δεν έχει φτάσει ποτέ έκτοτε: μεταξύ 7 Μαρτίου και 15 Μαρτίου, το μέγεθος της διαδήλωσης μειώθηκε στο μισό, σύμφωνα με την αστυνομία και την CGT.

Τα συνδικάτα ελπίζουν να αντιστρέψουν την τάση αυτή την Πέμπτη: «Θα υπάρχει πολύς κόσμος, είμαι σίγουρος για αυτό», δήλωσε ο Philippe Martinez, «Θέλουμε να πολλαπλασιαστούν οι απεργίες και να υπάρχουν όλο και περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», πρόσθεσε το αφεντικό της CGT, πιστεύοντας ότι «αυτό αρχίζει να συμβαίνει»  Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο υπερχείλισης, το υπουργείο Εσωτερικών θα κινητοποιήσει 5.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες στην πρωτεύουσα, ενώ αναμένονται 40.000 έως 70.000 άνθρωποι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Η χειρότερη ξηρασία από το 1959 στη νότια Γαλλία: Λιτανείες και προσευχές από κατοίκους και -σχεδόν κατεστραμμένους- αμπελουργούς [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: