Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο Χρήστος Ζαντέρογλου, κορυφαίος αμυντικός της δεκαετίας του 1960 [video]

File Photo Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χρήστος Ζαντέρογλου Φωτογραφία via You Tube




Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Χρήστου Ζαντέρογλου, για τον χαμό του μεγάλου ποδοσφαιριστή της ομάδας τη δεκαετία του ’60.

Ο Χρήστος Ζαντέρογλου «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Ο Ζαντέρογλου γεννήθηκε το 1940 στη Νέα Ιωνία του Βόλου και άρχισε την καριέρα του στη Νίκη Βόλου με την οποία αγωνίστηκε απ’ τα μέσα της δεκεατίας του ’50 μέχρι και το καλοκαίρι του 1965.

Υπήρξε βασικός στέλεχος της ομάδας που προβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική το 1961, ενώ ως παίκτης της Νίκης χρίστηκε και διεθνής με την Εθνική ομάδα με την οποία έπαιξε 13 φορές.

Το 1965 πήρε μετεγγραφή για τον Ολυμπιακό όπου αγωνίστηκε για μια πενταετία με μεγάλη επιτυχία. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας το 1966 και το 1967 ως μέλος της μεγάλης ομάδας του Μάρτον Μπούκοβι, αλλά και ένα Κύπελλο το 1968. Αποχώρησε απ’ τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1970 μετακομίζοντας για μια τριετία στο Αιγάλεω και αργότερα στον Ατρόμητο.

Φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα 174 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, αγωνιζόμενος στην άμυνα, ενώ σημείωσε και έξι γκολ. Με τον Ολυμπιακό, μάλιστα, είχε συμμετοχές και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αντιμετωπίζοντας ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Γουέστ Χαμ και η ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας τις χρονιές 1966 και 1967 ως μέλος της θρυλικής ομάδας του Μπούκοβι, αλλά και ένα κύπελλο το 1968.

Επίσης, έχει αποτελέσει στο παρελθόν και μέλος του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού, ενώ ως ποδοσφαιριστής ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδας με την οποία αγωνίστηκε συνολικά 13 φορές.

«Χρήστο Ζαντέρογλου, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», καταλήγει η ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Με 4,60 η Κατερίνα Στεφανίδη κατέλαβε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: