Προκαλεί την νοημοσύνη των πολιτών: Απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις

FILE PHOTO: Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλάει κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, Κωνσταντίνο Μενουδάκο για το θέμα των παρακολουθήσεων και τις παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων.

  • Οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο κ.Τσίπρας κάνοντας λόγο για παραβίαση του Συντάγματος από την κυβέρνηση, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος τόνισε πως “είναι καιρός ο κ.Τσίπρας να πάψει να παίζει με την νοημοσύνη των πολιτών”.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια των δηλώσεών του είπε ότι  «η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Τηλεπικοινωνιών ήταν δύο ανεξάρτητες Αρχές που έπαιξαν κρίσιμο ρόλο θεσμικού αντίβαρου στην επιχείρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταλύσει κάθε έννοια του Συντάγματος και να παραβιάσει το απόρρητο των επικοινωνιών, προκειμένου να παρακολουθεί σχεδόν το μισό πολιτικό σύστημα».

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

“Είναι καιρός εκείνος που έχει στο πλευρό του δύο αμετάκλητα καταδικασμένους και μάλιστα για παράβαση καθήκοντος, υπουργούς του, τους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, να σταματήσει να προκαλεί την νοημοσύνη των πολιτών. Άλλωστε η Δικαιοσύνη πάντοτε ξεσκεπάζει τις συνομωσίες, τις σκευωρίες και τα ρυπαρά δίκτυα. Και της έχουμε εμπιστοσύνη, σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που την αντιμετωπίζει α λα καρτ και βλέπει τους θεσμούς ως εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτικών του σκοπιμοτήτων”.

Επανέρχεται στις παρακολουθήσεις ο Τσίπρας στη συνάντηση με Μενουδάκο: Βολές κατά Μητσοτάκη για την υπόθεση Σίφορντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: