Το φέρετρο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Μίμη Παπαϊωάννου, σκεπασμένο με τη σημαία της ΑΕΚ, μεταφέρεται έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέφεια, Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Στην τελευταία του κατοικία κατευθύνεται αυτήν την ώρα ο Μίμης Παπαϊωάννου, η σορός του οποίου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, ακριβώς απέναντι από την Αγία Σοφία, νεότευκτο γήπεδο της Ενωσης.

Πλήθος ανθρώπων παρέστησαν για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο της ΑΕΚ.

 

Ανάμεσά τους και ο πάλαι ποτέ συμπαίκτης του και έτερος θρύλος της Ένωσης, Κώστας Νεστορίδης.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Ο 93χρονος εμφανίστηκε συντετριμμένος και λύγισε μέσα στην εκκλησία, πάνω από το φέρετρο του Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος κατά τραγική σύμπτωση έφυγε από τη ζωή την ημέρα των γενεθλίων του Νεστορίδη.

Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Θωμάς Μαύρος, Ντούσαν Μπάγεβτις, Στέλιος Μανωλάς, Νίκος Σαργκάνης, Ηλίας Ατματζίδης, Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Βασίλης Δημητριάδης ήταν μερικοί από τους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές που παρευρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Παρών φυσικά και ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης,  ο οποίος πρόλαβε να τιμήσει τον Παπαϊωάννου όπως του άξιζε, τοποθετώντας τη μορφή του σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες της «Αγιάς Σοφιάς».

Εκεί, ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο, βρίσκεται ο Ιερός Ναός, όπου γύρω στις 14:30 πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ. Αμέσως μετά το τέλος της και πριν αναχωρήσει η πομπή για την ταφή στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, «ράγισαν καρδιές»: από το μεγάφωνα του γηπέδου ακούστηκε ο ύμνος της ΑΕΚ με τον κόσμο να τραγουδά, σ’ αυτό το συγκινητικό στερνό αντίο με μια μελωδία άμεσα συνδεδεμένη με τον κορυφαίο Μίμη Παπαϊωάννου.

Παρόντες επίσης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος και πλήθος κόσμου που δεν έπαψε στιγμή να τραγουδά τον -τραγουσισμένο από τον ίδιο τον Μίμη- ύμνο της ΑΕΚ.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Η ταφή έχει προγραμματισθεί για τις 4.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Τελευταίο αντίο στον Μίμη Παπαϊωάννου: Με τη σημαία της ΑΕΚ σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του [videos, photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: