Πέθαναν οι δημοσιογράφοι Βασίλης Νικολόπουλος (ΔΟΛ – ΑΠΕ) και Παναγιώτης Κακαλής (Ριζοσπάστης)

File Photo: Τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Νικολόπουλος, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για 25 χρόνια. Το 2015 είχε τιμηθεί με αναμνηστική πλακέτα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πολυετή υπηρεσία και προσφορά του στο Πρακτορείο.

Ο Βασίλης Νικολόπουλος εργάστηκε, επίσης, στην Καθημερινή από το 1963 έως το 1967. Από το 1967 έως το 1970 ήταν διευθυντής σύνταξης στο Έθνος. Από το 1970 έως το 2004 διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στα ΝΕΑ, εφημερίδα στην οποία συνέχισε ως διευθύνων σύμβουλος έως το 2010.

Η ΕΣΗΕΑ για τον Παναγιώτη Κακαλή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον συνάδελφο Παναγιώτη Κακαλή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, σε ηλικία 63 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Παναγιώτης Κακαλής γεννήθηκε το 1960 στο Γούμερο Ηλείας και ήταν απόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 1987 και για τρία χρόνια εργάστηκε πάνω στη διδακτορική του διατριβή με θέμα την κοινωνική θέση των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα, την οποία δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρώσει.

Παράλληλα, το 1990, ξεκίνησε η επαγγελματική του ενασχόληση με τη δημοσιογραφία, στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ». Αρχικά εργάστηκε στο ελεύθερο ρεπορτάζ για να περάσει λίγο αργότερα στο πολιτικό ρεπορτάζ, όπου παρέμεινε για περισσότερο από 20 χρόνια, έως και το 2013.

Ο Παναγιώτης Κακαλής ήταν ένας δημοσιογράφος με καλλιέργεια και ήθος. Το ρεπορτάζ του, η αρθρογραφία και η στήλη του στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» (“Δια του Τύπου”), διακρίνονταν πάντοτε για τη σοβαρότητα και την τεκμηρίωσή τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο. Η αποτέφρωσή του έγινε χθες Τρίτη, 21 Μαρτίου, στη Ριτσώνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΣΗΕΑ
Αθήνα, Ελλάδα

Επιστολές με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε 5 δημοσιογράφους στον Ισημερινό, ένας τραυματίας: Κλιμάκωση της βίας εναντίον του Τύπου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: