Όλα στο σωρό για την προβολή του και την κόντρα με το Κρεμλίνο: Επιδεικνύει φέρετρα Ουκρανών στρατιωτών το αφεντικό της Wagner [video]

FILE PHOTO: Στις 3 Μαρτίου ο Πριγκόζιν και πάλι είχε ανεβάσει βίντεο υποστηρίζοντας ότι οι εγκληματίες μισθοφόροι του έχουν περικυκλώσει την πόλη Μπαχμούτ.




Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής του ιδιωτικού μισθοφορικού στρατού Wagner, δημοσιοποίησε σήμερα βίντεο που απεικονίζει, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, φέρετρα με τις σορούς Ουκρανών στρατιωτών που επαναπατρίζονται σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

Στο βίντεο ο Πριγκόζιν, που εμφανίζεται ντυμένος με στρατιωτικά ρούχα, λέει:

“Στέλνουμε άλλο ένα φορτίο με μαχητές του ουκρανικού στρατού στην πατρίδα τους. Πολέμησαν γενναία, και πέθαναν. Αυτός είναι ο λόγος που το τελευταίο φορτηγό θα τους μεταφέρει πίσω στην πατρίδα τους.”

O αδίστακτος εγκληματίας Πριγκόζιν δεν είναι πρώτη φορά που δίνει τέτοιες εικόνες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα προ ημερών να επιδείξει άταφες σορούς δικών του μισθοφόρων για να τις χρησιμοποιήσει για την μάχη του με το Κρεμλίνο – που τον έχει βάλει στην πάντα στην παρούσα φάση – και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα πλάνα δείχνουν άνδρες με στολή να μπήγουν καρφιά σε κλειστά ξύλινα φέρετρα και να τα φορτώνουν σε ένα φορτηγό.

Ο Πριγκόζιν, η εταιρία Wagner του οποίου ηγήθηκε της πολύμηνης επίθεσης της Ρωσίας στην ανατολική ουκρανική πόλη Μπαχμούτ, έχει κατ΄επανάληψη πλέξει το εγκώμιο του ουκρανικού στρατού ως ενός άξιου και ικανού αντιπάλου, σε προφανή προσπάθεια να εγκωμιάσει εμμέσως την ικανότητα των εγκληματιών που έχει στρατολογήσει και πολεμούν εγκληματώντας στην Ουκρανία.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μέσο ενημέρωσης που συνδέεται με τον Πριγκόζιν δημοσιοποίησε πλάνα που έδειχναν το αφεντικό της Βάγκνερ να επισκέπτεται Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου προσφέροντάς τους ένα παραδοσιακό δώρο με μανταρίνια και να τους υπόσχεται ότι θα επιστρέψουν στην Ουκρανία μέσω μιας ανταλλαγής αιχμαλώτων το ταχύτερο δυνατό.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

Το αίμα ρέει άφθονο… στη μάχη εξουσίας στη Μόσχα: Οι στρατηγοί “έκοψαν τα φτερά” στον αρχηγό της Wagner [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: