Ο Πολάκης επέστρεψε και όχι μόνο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: Νέοι διαξιφισμοί με Χατζηνικολάου και Άδωνη

FILE PHOTO: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Το απόγευμα του Σαββάτου επιβεβαιώθηκε η διαφαινόμενη επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έγγραφη συγγνώμη που ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα.

Με ομόφωνη απόφαση θα είναι και πάλι υποψήφιος στα Χανιά καθώς έδωσε την υπόσχεση ότι από εδώ και πέρα θα είναι πιο… προσεκτικός στις δημόσιες διατυπώσεις του.

Όμως, όταν ένας από τους στοχοποιημένους δημοσιογράφους, ο Νίκος Χατζηνικολάου σχολίασε την επιστροφή του, ο κρητικός βουλευτής απάντησε.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ανάρτησε ένα tweet στο οποίο ανέφερε ότι ο Πολάκης «ζήτησε συγνώμη ΜΟΝΟ από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,για να ξαναμπεί στο ψηφοδέλτιο και να μη χάσει τη βουλευτική ασυλία. Ξέρει ότι έρχονται μηνύσεις και αγωγές για την άθλια στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών που διέπραξε και την οποία επαναλαμβάνει στην επιστολή του».

Λίγο αργότερα ο Παύλος Πολάκης απάντησε:

«Περιμένω .ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ!!! Ζητήστε συγγνώμη από το λαό για αυτά που κανετε 13 χρόνια ως «δημοσιογράφοι» και μετά τα ξαναλέμε …»

Ο Νίκος Χατζηνικολάου επανήλθε γράφοντας: «Θα τα πούμε στη δικαιοσύνη! Αμετανόητος… Προσχηματική συγνώμη για τα μάτια της κομματικής ηγεσίας και για τη βουλευτική ασυλία και αποζημίωση!»

«Διάλογος» και με τον Άδωνη

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε σχολιάσει στο Twitter την επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια λέγοντας πως «είχα πολλές φορές πει όλο αυτό το διάστημα ότι προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα αφήσει τον Πολάκη…είναι μεταξύ τους όπως το νύχι με το κρέας». Σήμερα απλά ολοκληρώθηκε το θέατρο».

«Φτιάξε καλάθι μπακαλιάρου εσύ και βρες δικηγόρους για τότε που θα διευκρινίζουμε τα αδιευκρίνιστα…», απάντησε ο Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Γεωργιάδης, σε δεύτερο χρόνο, σχολίασε πως «μου είχε περάσει από το μυαλό η ιδέα ότι στη συμφωνία επιστροφής Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ θα του έπαιρναν και τα κινητά, ειδικά τις μεταμεσονύκτιες ώρες… Τελικά έκανα λάθος, οπότε έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια ακόμη. Κοινώς θα γελάσουμε πολύ με αυτόν…».

Η απόφαση της επιστροφής

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η Πολιτική Γραμματεία έλαβε υπόψη την επιστολή του Παύλου Πολάκη στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του.

«Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος», αναφέρει, αρχικά, η ανακοίνωση.

«Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις», προσθέτει.

«Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», καταλήγει.

H συγγνώμη Πολάκη έφερε το «συγχωροχάρτι»: Eπιστρέφει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με ομόφωνη απόφαση, αντιδράσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: