Ο Πέρες θριάμβευσε στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας: Εκτός βάθρου ο Αλόνσο λόγω ποινής, τρίτος ο Ράσελ

Ο Μεξικανός οδηγός Sergio Perez της Red Bull Racing πανηγυρίζει στο βάθρο μετά τη νίκη του στο Grand Prix της Formula 1 της Σαουδικής Αραβίας. 19 Μαρτίου 2023. EPA, STR




Ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες «εξαργύρωσε» την pole position και θριάμβευσε στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας, με τη Red Bull να πανηγυρίζει το «1-2», καθώς πίσω του βρέθηκε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος εκκίνησε από τη 15η θέση.

Το σημερινό ήταν το δεύτερο «1-2» της Red Bull σε ισάριθμους αγώνες της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, με τους πιλότους, όμως να έχουν διαφορετική θέση αυτή τη φορά, καθώς στο εναρκτήριο γκραν πρι στο Μπαχρέιν είχε τερματίσει πρώτος ο Φερστάπεν.

O Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο βρέθηκε στην τρίτη θέση με την Aston Martin και ο 41χρονος προς στιγμήν θεώρησε ότι θ’ ανεβαίνει στο 100ο βάθρο της καριέρας του. Ωστόσο, η ποινή των δέκα δευτερολέπτων που δέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα τον άφησε με την χαρά και έμεινε εκτός βάθρου.

Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι οι μηχανικοί του άρχισαν να δουλεύουν πριν τελειώσουν τα πέντε δευτερόλεπτα, και του έδωσαν μετά τον αγώνα νέα ποινή δέκα δευτερολέπτων, επειδή δεν εκτίθηκε σωστά η ποινή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Τζορτζ Ράσελ να ανέβει στην τρίτη θέση και ο Αλόνσο να υποχωρήσει στην τέταρτη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: