Ο νέος υπουργός Άμυνας της Κύπρου απαντά για το παρασκήνιο της επιλογής του: “Είχα αποστασιοποιηθεί και από τα κομματικά για πολλούς μήνες”

Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Άμυνας μεταξύ του απερχόμενου Υπουργού κ. Χαράλαμπου Πετρίδη και του νέου Υπουργού κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, Λευκωσία 3 Μαρτίου 2023. Πηγή: ΓΤΠ – Αντρέας Λουκαΐδης




«Δεν είχα ανάμειξη σε οτιδήποτε και δεν ήμουν πότε του παρασκηνίου», ανέφερε ο νέος Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αναφορικά με το διορισμό του, επισημαίνοντας «είχα αποστασιοποιηθεί και από τα κομματικά για πολλούς μήνες».

Σε δηλώσεις του στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ «Πρωινό Δρομολόγιο» ο κ. Γιωργάλλας είπε «μέχρι την περασμένη Κυριακή το βράδυ ούτε πρόθεση είχα, ούτε ιδέα είχα, απλά δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μου είπε τις σκέψεις και την πρόθεση του, την αποδέχτηκα και ξεκινήσαμε από εκείνη τη στιγμή».

Ερωτηθείς αν άκουσε κάποια φήμη ή ψίθυρο για συμμετοχή του στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός απάντησε «ούτε είχε γραφτεί οτιδήποτε, ούτε κάτι το οποίο κυκλοφορούσε στα πηγαδάκια για να το ξέρω εγώ ή κάποιοι άλλοι».

  • ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Σύμφωνα με την Ελένη Θεοχάρους «δεν γνωρίζω τι έγινε σε εκείνη τη σύσκεψη, αυτό που γνωρίζω είναι αυτό που ο ίδιος ο Μαρίνος Σιζόπουλος που είπε όταν τον ρώτησα τη Δευτέρα όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα και είπε ότι υπήρχαν στο τραπέζι τρεις προερχόμενοι από την ΕΔΕΚ και οι τρεις απορρίφθηκαν και στη συνέχεια πρότεινε τον Μάκη Γιωργάλλα που έγινε και αποδεκτή».

Και τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι ο Μιχάλης Γιωργάλλας αποχώρησε από την Αλληλεγγύη μετά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Την ίδια ώρα, δεν αποσύρει τη στήριξη της Αλληλεγγύης από την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη λόγω μιας διένεξης που, όπως είπε, προέκυψε, αλλά θα κριθεί το έργο της, όταν αυτό παραχθεί.

Σε επικοινωνία που είχε το Omega Κύπρου με την ΕΔΕΚ, ξεκαθαρίζεται ότι δεν αποδίδεται στο κόμμα η υπουργοποίηση Μιχάλη Γιωργάλλα.

«Σεβαστήκαμε τις επιλογές του ΠτΔ χωρίς να φέρουμε την παραμικρή ένσταση για την υπουργοποίηση οποιουδήποτε. Εάν μπορούσε να ορίσει άτομο, δεν θα πρότεινε άνθρωπο της ΕΔΕΚ;», αναφέρει η ΕΔΕΚ.

Το θέμα αναπόφευκτα απασχόλησε το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ που συνήλθε στις έξι το απόγευμα, λόγω και της περιρέουσας που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα.

Για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, εξήντα χρόνια μετά: “Να πάρουμε μια σταγόνα απ᾽το αίμα σου να βάψουμε το δικό μας να μη μπορέσει πια ποτέ να το ξεθωριάσει ο φόβος”…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: