Ο κατοχικός ηγέτης ονειρεύεται: Σημαντικό ορόσημο, ισχυρίζεται, η συμμετοχή του ψευδοκράτους στην έκτακτη σύνοδο των “Τουρκικών Κρατών”

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο των “Τουρκικών Κρατών”. Δεξιά διακρίνεται ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία, Organization of Turkic States, @Turkic_States




Σημαντικό ορόσημο θεωρεί ο Ερσίν Τατάρ την παρουσία του μαζί με την παράνομη “σημαία” του ψευδοκράτους στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών προχθες στην Άγκυρα.

Είπε πως έγινε ένα ιστορικό βήμα γιατί, όπως υποστήριξε, το ψευδοκράτος συμμετείχε για πρώτη φορά με το δήθεν «συνταγματικό» του όνομα σε μια διεθνή πλατφόρμα.

Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, ο κατοχικός ηγέτης ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για την πρόσκληση υποστηρίζοντας ότι η «αποδείξαμε σε ολόκληρο τον κόσμο την κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων και ότι έχουν το δικό τους, χωριστό “κράτος”».

Υποστηρίζοντας ότι η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων αποσκοπεί στην καταστροφή της ύπαρξής τους, ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι “το νέο γεωπολιτικό περιβάλλον επιβάλλει την ύπαρξη δύο χωριστών κρατών στο νησί”.

Αγωνίζονται για την ασφαλή και υγιή ανάπτυξη της τουρκικής γεωγραφίας, πρόσθεσε. «Επομένως, το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι – αναπόσπαστο μέρος αυτού του τουρκικού κράτους – βρίσκονται επίσης στην ίδια περιοχή, είναι πολύ σημαντικό εθνικά το να είμαστε παρόντες σε όλα αυτά που γίνονται και να υφιστάμεθα ως τουρκικό κράτος».

Ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε την έκκληση του Ταγίπ Ερντογάν στην τελευταία Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για αναγνώριση του ψευδοκράτους αι εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η σταδιακή άρση αυτών των ξεπερασμένων απομονώσεων θα ανοίξει το δρόμο για την (παράνομη) “τδβκ”». Το ψευδοκράτος, συνέχισε, πρέπει να εκπροσωπείται ως «ένα χωριστό, κυρίαρχο κράτος».

Ανέφερε επίσης ότι «το νερό της Ανατολίας» τρέχει πλέον και στην Κύπρο και σε περίπτωση λύσης, με την έγκριση της Τουρκίας θα μπορούσαμε αυτό το νερό να το μοιραστούμε με την “ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου”, όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ).

Ο κατοχικός ηγέτης υποστήριξε επίσης ότι η “ελληνοκυπριακή διοίκηση” -όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της ΚΔ- δεν θέλει το ψευδοκράτος να συνάψει σχέσεις με κανέναν και ούτε η (παράνομη) “σημαία” του να υπάρχει σε φωτογραφικά καρέ.

Μια συμφωνία στο νησί θα είναι προς όφελος όλων, συνέχισε λέγοντας ότι για να διατηρηθεί «η τουρκο-ελληνική ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να υπάρχουν δύο χωριστά κράτη στην Κύπρο. Υπάρχει ένα “τουρκικό κράτος” στο νησί. Αυτό επιτέλους πρέπει να το δουν. Αλλιώς δεν είναι δυνατόν να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Ιστορική απάντηση, μετά από 50 χρόνια, της Γερμανικής κυβέρνησης για τον Αττίλα στην Κύπρο: Είναι παράνομη κατοχή, αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: