Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες με την ταχύτερη ανάκαμψη το 2022

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου δίνει το βραβείο “You’re An AΘenian, too!” στην κυρία Angela Gittens. Πηγή Φωτογραφίας ΔΑΑ




Εστιάζοντας στις προκλήσεις που επιφυλάσσει η επόμενη μέρα στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών και στις διαδοχικές εξελίξεις στο διεθνές αεροπορικό περιβάλλον και στον κόσμο της τεχνολογίας, το Airline Marketing Workshop του ΔΑΑ πραγματοποιήθηκε ξανά στις 22 Φεβρουαρίου 2023, μετά από τρία χρόνια, με συμμετοχή περισσότερων από 200 παρευρισκομένων.

Με τον ευρηματικό και συμβολικό τίτλο «Sounding the Future», η ετήσια συνάντηση μάρκετινγκ αεροπορικών εταιρειών «2.2» (22η από την έναρξη του αεροδρομίου) συγκέντρωσε τον ΔΑΑ, την κοινότητα του αεροδρομίου της Αθήνας, διακεκριμένους ομιλητές από τον χώρο της αεροπορίας και όχι μόνο, τον αειφόρο τουρισμό, την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και από τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης και της μελλοντολογίας, κοιτάζοντας το μέλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Όλοι μαζί «συνέθεσαν» το «Sounding of the Future» αντικατοπτρίζοντας τη διπλή σημασία του αγγλικού τίτλου «The Sounding of the Future» που αναφέρεται στον όρο market sounding – ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων και συνεχής παρακολούθηση και διερεύνηση της αγοράς , αλλά και – κάνοντας ένα γλωσσικό παιχνίδι με τους «ήχους», την εξερεύνηση, την ενορχήστρωση και την πραγματική μουσική «σύνθεση του μέλλοντος».

Τα βασικά θέματα του Εργαστηρίου ήταν τα ακόλουθα:

  • Επισκόπηση Αγοράς Αθηνών 2022
  • Τι συμβαίνει μετά; Τάσεις, Κίνδυνοι, Ευκαιρίες και άλλα στον κλάδο των αερομεταφορών – Ένα πάνελ με διακεκριμένους επαγγελματίες και ομιλητές της αεροπορίας, δηλαδή τον κ. Rafael Schvartzman, Περιφερειακό Αντιπρόεδρο, IATA, κ. Jiri Marek, Διευθύνων Σύμβουλος της Air Serbia, κ. Robert Chad, Area Manager για Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Νότια Ευρώπη, IATA και συντονιστή η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια, Επικοινωνία & Μάρκετινγκ και ο κ. Νίκος Ιωσήφ, Διευθυντής, Operational Compliance & Transformation, ΔΑΑ.
  • «The Airport Talk» – Μια συνομιλία με την κα Angela Gittens, πρώην Γενική Διευθύντρια, ACI World
  • Ταξίδια στην εποχή του χάους – Γεωπολιτική και αεροπορική βιομηχανία – Άρθουρ Σνελ, πρώην Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο και πρώην Βοηθός Διευθυντής Αντιτρομοκρατίας στο Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας
  • “Sounding the Future” – Gerd Leonhard, φουτουριστής, ανθρωπιστής, συγγραφέας του “Technology vs Humanity” & Διευθύνων Σύμβουλος “The Futures Agency”
  • Ο «Ήχος» του Μέλλοντος – Δημήτριος Βασιλάκης, Πρόεδρος της Jazz Democracy NPO – Καλλιτεχνικός Διευθυντής & ιδρυτής της RIJF
  • “Accessing” Sustainable Aviation & Tourism – Συντονιστής πάνελ: κ. Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Δημοσιογράφος & Συγγραφέας και συμμετέχοντες κ. Luigi Cabrini, Πρόεδρος ΔΣ, Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), κα Αλεξία Παναγιωτοπούλου, Υπεύθυνη Στρατηγικής, Athens Development & Destination Management Agency (ADDMA) κα Μαρία Καπράλου, Επόπτρια, Passengers & PRM Handling, ΔΑΑ
  • Πρόβλεψη του Μέλλοντος; AI & Θεωρία Παιγνίων – Δρ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών, MIT
  • Πιστώσεις κλεισίματος – Διευθύνων Σύμβουλος ΔΑΑ, Δρ Γιάννης Παράσχης

Ξεχωριστή συμβολική στιγμή του φετινού Airline Marketing Workshop ήταν η μουσική γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, όπως παρουσίασε ο συνθέτης Τηλέμαχος Μούσας και η μπάντα του, με το ηλεκτρονικό «theremin» (αιθερόφωνο) που εφευρέθηκε τη δεκαετία του 1920 και που είναι το μόνο μουσικό όργανο που παράγει μουσική χωρίς σωματική επαφή από τον ερμηνευτή.

Τα συμπεράσματα στο κλείσιμο του εργαστηρίου συνόψισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΑΑ, Γιάννης Παράσχης. Στο μήνυμά του αναφέρθηκε στη θετική έκβαση της χρονιάς που τελείωσε, την άριστη συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλε όλη η κοινότητα των αεροδρομίων για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις κρίσιμες προκλήσεις του 2022, αλλά και αυτές που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο κλάδος, υπό το πρίσμα των διεθνών προκλήσεων, η αστάθεια της γεωπολιτικής κατάστασης, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και το μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας και του περιβάλλοντος.

Τα βραβεία του ΔΑΑ στις αεροπορικές εταιρείες με την ταχύτερη ανάκαμψη το 2022

Παράλληλα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βράβευσε για άλλη μια χρονιά τις αεροπορικές εταιρείες που σημείωσαν την πιο επιτυχημένη πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης κατά την προηγούμενη χρονιά, καταγράφοντας σημαντικά ποσοστά ανάκαμψης και όγκους επιβατών στις προγραμματισμένες πτήσεις τους από και προς την Αθήνα.

Αναλυτικά τα φετινά βραβεία

  • Αεροπορική εταιρεία με την ταχύτερη αποκατάσταση – Εσωτερικού
    Η SKY express βραβεύτηκε για τα ταχύτερα ποσοστά ανάκαμψης στην εγχώρια αγορά το 2022.
    Η AEGEAN βραβεύτηκε ιδιαίτερα στην ίδια κατηγορία.
  • Αεροπορική εταιρεία με την ταχύτερη ανάκαμψη – Δυτική Ευρώπη
    Η Volotea βραβεύτηκε για τα ταχύτερα ποσοστά ανάκτησης στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης.
    Η Wizz Air επαινεθεί ιδιαίτερα στην ίδια κατηγορία.
  • Αεροπορική εταιρεία με την ταχύτερη ανάκαμψη – Ανατολική Ευρώπη
    Η Tarom βραβεύτηκε για τα ταχύτερα ποσοστά ανάκτησης στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.
    Η Wizz Air επαινεθεί ιδιαίτερα στην ίδια κατηγορία.
  • Αεροπορική εταιρεία με την ταχύτερη ανάκαμψη – Μέση Ανατολή
    Η Gulf Air βραβεύτηκε για τα ταχύτερα ποσοστά ανάκτησης στην αγορά της Μέσης Ανατολής.
    Η El Al έλαβε πολύ επαίνους στην ίδια κατηγορία.
  • Αεροπορική εταιρεία με την ταχύτερη ανάκαμψη – Αφρική
    Η EGYPTAIR βραβεύτηκε για τα ταχύτερα ποσοστά ανάκτησης στην αγορά της Αφρικής.
    Η AEGEAN βραβεύτηκε ιδιαίτερα στην ίδια κατηγορία.
  • Αεροπορική εταιρεία με την ταχύτερη ανάκαμψη – Ασία
    Η Scoot βραβεύτηκε για τα ταχύτερα ποσοστά ανάκτησης στην αγορά της Ασίας.
    Η Air China επαινεθεί ιδιαίτερα στην ίδια κατηγορία.
  • Αεροπορική εταιρεία με την ταχύτερη αποκατάσταση – Αμερική
    Η Emirates βραβεύτηκε για τα ταχύτερα ποσοστά ανάκαμψης στην αγορά της Αμερικής.
  • Ταχύτερα ανάκαμψη σε εποχικά δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών – Αμερική
    Η Delta Air Lines βραβεύτηκε για την ταχύτερη ανάκαμψη – εποχική διαδρομή στην αγορά της Αμερικής.
    Η Air Canada έπαιξε ιδιαίτερα στην ίδια κατηγορία.
  • Ταχύτερα ανάκαμψη σε εποχικά δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών – Ευρώπη
    Η Brussels Airlines βραβεύτηκε για την ταχύτερη ανάκαμψη – εποχική διαδρομή στην ευρωπαϊκή αγορά.
    Η Air Baltic επαινεθεί ιδιαίτερα στην ίδια κατηγορία.
  • Συνολικές επιδόσεις κυκλοφορίας το 2022 – Ανάπτυξη
    Η SKY express βραβεύτηκε για τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2022
  • Συνολικές επιδόσεις κυκλοφορίας το 2022 – Όγκοι
    Η AEGEAN βραβεύτηκε για την καταγραφή των υψηλότερων ποσοστών επιβατικής κίνησης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2022.

Ειδικό Βραβείο

“You’re An AΘenian, too!”

Για πρώτη φορά, αυτή η ειδική διάκριση απονεμήθηκε στην Angela Gittens, πρώην Γενική Διευθύντρια της ACI World, για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά της στην προβολή της Αθήνας σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές.

Ο τίτλος του συγκεκριμένου βραβείου έχει τις ρίζες του στην επιτυχημένη τριλογία «ΑΘenian» του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μια διεθνή καμπάνια που προώθησε την Αθήνα στο ταξιδιωτικό κοινό παγκοσμίως, προσκαλώντας τους να επισκεφθούν την πόλη και να νιώσουν πολίτες της Αθήνας!

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου δήλωσε με αφορμή το φετινό Εργαστήριο Airline Marketing:
«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση διοργανώσαμε το Εργαστήρι μας φέτος, το οποίο μάλιστα ήταν η πρώτη μας πλήρης προσωπική εκδήλωση μετά από 3 χρόνια. Συναντήσαμε τους αεροπορικούς συνεργάτες μας στον εξαιρετικό χώρο του Ωδείου Αθηνών για να εξερευνήσουμε τάσεις, κινδύνους και ευκαιρίες και να μοιραστούν τη γνώση και την τεχνογνωσία διακεκριμένων ομιλητών.

Η αμφίδρομη και ανταποδοτική σχέση μας με τους αεροπορικούς εταίρους μας, και η κοινή μας πορεία, χαρακτηρίζεται από την ενέργεια και το πνεύμα άριστης συνεργασίας και προσαρμοστικότητας στον τομέα της αεροπορίας και του τουρισμού. Συνεργαζόμαστε στενά για να συνθέσουμε και να ενορχηστρώσουμε την επόμενη μέρα και, καθώς επεκτείνουμε για άλλη μια χρονιά τις θερμότερες ευχαριστίες μας προς τις αεροπορικές εταιρείες, παραμένουμε πιστοί στις αρχές της ουσιαστικής συνεργασίας και υποστήριξης που έχουμε δημιουργήσει».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: