«Ο Άλκης ήταν σε μια λίμνη αίματος – δεν είχε σφυγμό» – Κατέθεσαν οι διασώστες ΕΚΑΒ που έφτασαν στη Χαριλάου μετά το φονικό

FILE PHOTO: Πολίτες αφήνουν κεριά και λουλούδια στο σημείο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Με καταθέσεις διασωστών του ΕΚΑΒ συνεχίστηκε για 13η μέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, σε βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

 Συνολικά εξετάστηκαν ως μάρτυρες τέσσερις διασώστες, όλοι μέλη πληρωμάτων σταθμών του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκαν να μεταβούν στο σημείο του φονικού επεισοδίου.

  • Δύο εξ αυτών κλήθηκαν να παραλάβουν τον Άλκη όταν διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ οι άλλοι δύο κατέθεσαν για τον τραυματία φίλο του.

«Ο Άλκης ήταν σε μια λίμνη αίματος»

Όπως είπε στην κατάθεση του ο διασώστης του ασθενοφόρου που έσπευσε στην οδό Γαζή, «όταν έφτασα στο σημείο, είδα αριστερά συναδέλφους να περιποιούνται τα τραύματα ενός τραυματία. Από την άλλη πλευρά είδαμε έναν τραυματία σε μεγάλη λίμνη αίματος ήταν χλωμός. Μας ενημέρωσε γιατρός ότι δεν βρισκόταν στη ζωή», ανέφερε στην κατάθεσή του ο διασώστης του ΕΚΑΒ που βρέθηκε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης.

«Ήταν άσφυγμος, δεν είχε ζωτικές ενδείξεις»

Από την πλευρά του, το άλλο μέλος του πληρώματος του ασθενοφόρου που έφτασε στην οδό Γαζή, ανέφερε πως ήδη ο Άλκης ήταν νεκρός.

  • «Πήγαμε εκεί ως τρίτο ασθενοφόρο. Εκεί ήταν ο Άλκης. Ήταν άσφυγμος, δεν είχε ζωτικές ενδείξεις», κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ήταν σύμβολο ότι “σ΄έχω” – είναι “σημάδι της φυλακής”

Για την περίπτωση του τραυματισμένου φίλου του, οι μάρτυρες ανέφεραν ότι έφερε βαθύ τραύμα, από αιχμηρό αντικείμενο, στο γλουτό, το μήκος του οποίου προσδιορίστηκε περίπου στα 10 με 15 εκατοστά.

«Περιποιηθήκαμε το τραύμα του και προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Βρισκόταν σε κατάσταση πανικού. Μας είπε ότι εκεί που καθόταν με τους φίλους του, ήρθαν από το πουθενά κάποιοι και τους ρώτησαν τι ομάδα είστε», ανέφερε στο δικαστήριο ένας από τους διασώστες. Πρόσθεσε δε, ότι ο συγκεκριμένος νεαρός είχε «δέσει» από μόνος του με μία μπλούζα το τραύμα, κάτι που -όπως ανέφερε- τον «βοήθησε» να σταματήσει η αιμορραγία.

Σχολιάζοντας το χτύπημα στο συγκεκριμένο σημείο (γλουτό), συνάδελφός τού διασώστης διατύπωσε την άποψη ότι επρόκειτο για «χτύπημα με συμβολισμό».

  • «Ήταν ένα τραύμα για να δείξει ότι “σ’ έχω”. “Να σε μαρκάρω, για να με θυμάσαι”. Είναι σημάδι της φυλακής. Περιλαμβάνει συμβολισμό. Είναι προσωπική κρίση. Αυτός που το έκανε δεν ήθελε να σκοτώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο με την εξέταση νέων μαρτύρων. Στον κατάλογο αυτών που έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι ένας ακόμη φίλους του Άλκη, που πρόλαβε και ξέφυγε από το σημείο της επίθεσης.

 Μετονομασία της οδού Θ. Γαζή σε Αλκιβιάδη Καμπανού

Στο μεταξύ, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να γίνει στο σημείο δολοφονίας του 19χρονου η τελετή μετονομασίας της οδού Θ. Γαζή σε οδό Αλκιβιάδη Καμπανού. Η απόφαση μετονομασίας ελήφθη πρόσφατα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα για να τιμηθεί η μνήμη του άτυχου φοιτητή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η ανάρτηση-στήριξη για τον πατέρα της Ελπίδας: Απέναντι σε κομματικές ύαινες, νόρμες μικρόνοων και θλιβερούς ιεροεξεταστές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: