«Ο 17χρονος ήταν τσιλιαδόρος»: Με εμφανή τα χτυπήματα στο πρόσωπο o Bαρουφάκης στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του [video]

O Γιάνης Βαρουφάκης στην πρώτη του εμφανιση μετά την επίθεση εναντίον του. Photo screenshot via ANT1




Με εμφανή τα χτυπήματα στο πρόσωπό του ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης και μίλησε στον ΑΝΤ1, και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, επιμένοντας στην εκδοχή ότι ο δράστης που τον χτύπησε ήταν ηλικίας 25-27 ετών.

Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης σε βάρος του ανέφερε πως όταν άκουσε τις φωνές στο εστιατόριο στα Εξάρχεια μίλησε στον δράστη της επίθεσης λέγοντας ότι θα έρθει μόνος του έξω.




«Βγήκα έξω, με έσπρωχνε και με χτυπούσε κι εγώ του είπα «προσπαθώ να σε τιμήσω, να ακούσω αυτά που θες και εσύ με χτυπάς;» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε χειρουργικά τα χτυπήματα που δέχθηκε στη μύτη υποστηρίζοντας ότι από την ομάδα των ανθρώπων που τον χτύπησαν ακούστηκε η φράση «για να μάθεις να ψηφίζεις μνημόνια».

«Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου» συμπλήρωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας ότι «ο πιτσιρικάς (ο 17χρονος που συνελήφθη) ήταν τσιλιαδόρος».

Στην ερώτηση, δε, γιατί ήταν χωρίς αστυνομικούς, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «νιώθω φυλακισμένος όταν πηγαίνω με αστυνομικούς». Πάντως είπε πως μετά από απαίτηση της συζύγου του στο εξής θα έχει μαζί τους αστυνομικούς του.

Του έσπασαν στη μύτη

Χθες ο κ. Βαρουφάκης επισκέφθηκε ξανά το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και αφαίρεσε τον νάρθηκα που του είχαν τοποθετήσει στη μύτη οι γιατροί. Απαντώντας σε ανάρτηση ακολούθου του στο twitter, δήλωσε πως είναι κοντά στην ανάρρωση και τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τη σύλληψη των δραστών.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: