Μαθητές τραυματίστηκαν σε σχολική εκδρομή κατά την αποβίβασή τους από το επιβατηγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός»: Τι λέει η πλοιοκτήτρια εταιρεία

FILE PHOTO: Kόσμος περιμένει να επιβιβαστεί σε πλοίο στο λιμάνι της Πάρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Τη λύπη της για το χθεσινό ατύχημα με 6 ελαφρά τραυματίες μαθητές, που σημειώθηκε κατά την αποβίβασή τους στις κυλιόμενες σκάλες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ», εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η πλοιοκτήτρια εταιρεία ZANTEFERRIES-ANMEZ.

Το συμβάν σημειώθηκε στη διάρκεια σχολικής εκδρομής από την Θήρα στην Ίο.

Η εταιρεία ZANTEFERRIES-ANMEZ αναφέρει ότι σχετικά με το συμβάν διενεργεί εσωτερικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ επισημαίνει ότι σε ό,τι αφορά την κατάσταση των κυλιομένων ηλεκτρικών κλιμάκων του πλοίου αυτές είναι σε κανονική λειτουργία μετά από επιθεώρησή τους, από εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

«Ίσως ο μεγάλος συνωστισμός στο κλιμακοστάσιο του πλοίου, σχεδόν του συνόλου των μαθητών, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη κινητικότητα που χαρακτηρίζει τους νέους αυτής της ηλικίας, είχε αποτέλεσμα την αδυναμία της επιτήρησης τόσο εκ μέρους των συνοδών τους όσον και εκ μέρους των μελών του πληρώματος, που ματαίως προσπαθούσαν να επιβάλουν την ομαλή αποβίβασή τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας μιας μαθήτριας που μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού η εταιρεία επισημαίνει ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις από τον ιατρό ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και μπορεί να συνεχίσει κανονικά την εκδρομή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

To νησί που στέκεται επάξια απέναντι σε Ρόδο και Μύκονο, χωρίς τις ορδές των τουριστών: Η Mirror «ανακαλύπτει» την Αλόννησο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: