Μηνύματα των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, Δένδια και Παναγιωτόπουλο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Άντρες της στρατιωτικής σχολής Ευελπίδων στέκονται μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο, πριν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στο κέντρο της Αθήνας, Σάββατο 25 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Μήνυμα για «τα 202 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου», με απόσπασμα από το ποίημα του Τάκη Παπατσώνη, «Η εθνεγερσία» και παραθέτοντας τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη «Η Ελλάς ευγνωμονούσα», στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αλλ’ ακέραιο μένει κι’ αδιαίρετο

το μέγα Μυστήριο των ενωμένων ανθρώπων

(κι’ ας είναι τόσες οι διαίρεσές τους)

κι’ η πρόοδό τους με ζήλο πανηγυριού

για το Μαρτύριο το θελημένο του πληρώματος» είναι το απόσπασμα του ποιήματος που παραθέτει ο Νίκος Δένδιας μαζί με τον πίνακα «Η Ελλάς ευγνωμονούσα».

 


Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος , στην ημερήσια διαταγή του, με την ευκαιρία της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σημειώνει:

“Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ανακατατάξεις, προκλήσεις, απειλές και αναθεωρητισμό, που συνδυάζονται με επικίνδυνες πρακτικές επί του πεδίου. Απαιτείται συνεχής και αδιάκοπος αγώνας για τη διατήρηση του αγαθού της ελευθερίας και την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων..

Σε μια εποχή αβεβαιότητας και απειλών, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να δράσουμε με σθένος και αποφασιστικά, για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων. Η συνεχής αξιολόγηση των καταστάσεων και η αξιοποίηση νέων ευκαιριών, όπου και όποτε αυτές παρουσιάζονται, είναι βασικοί παράγοντες για την πρόοδο, ισχύ και ευημερία της Πατρίδος μας”, παρατήρησε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτηρίζει “ξεχωριστό ορόσημο στην πορεία του Ελληνισμού στο βάθος των αιώνων” την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, επισημαίνοντας ότι “δύο αιώνες μετά από την Ελληνική Επανάσταση, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ρήση «Ελευθερία ή Θάνατος» ήταν σύνθημα συνειδητής επιλογής και στάση ζωής, που μας διδάσκει ότι αυτός που είναι αποφασισμένος να θυσιαστεί για τα δίκαιά του, δεν πτοείται από αρνητικούς συσχετισμούς αριθμητικής και υλικής ισχύος. Γίνεται ανίκητος!!!”

Είναι κοντά το τέλος της κυριαρχίας του ο Ερντογάν; “Είναι 50-50”, λέει ανώτερος δημόσιος υπάλληλος. “Οι άνθρωποι νιώθουν ότι η αλλαγή έρχεται”…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: