Μεγάλη πυρκαγιά σε ρωσικό εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων για πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους

FILE PHOTO: Ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος Τοπόλ. EPA, MAXIM SHIPENKOV




Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων για τις ένοπλες δυνάμεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, συμπεριλαμβανομένων ρωσικών πυρηνικών πυραύλων.

Η φωτιά ξεκίνησε στο τμήμα διοίκησης του εργοστασίου κινητήρων Yaroslavl 170 μίλια βορειοανατολικά της Μόσχας.

Περίπου 218 μέλη του προσωπικού απομακρύνθηκαν καθώς οι φλόγες διέσχισαν το κτίριο στέλνοντας πυκνό μαύρο καπνό στον ουρανό.

Τουλάχιστον επτά χρειάστηκε να διασωθούν.

 

Το εργοστάσιο παράγει κινητήρες για το πυρηνικό πυραυλικό σύστημα Topol-M και πολλαπλό άλλο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών Ural.

Η Ουκρανία έχει κατα καιρούς δηλώσεις ότι ευθύνεται μέσω ομάδων δολιοφθοράς ή υποστηρικτών της για ορισμένες από τις εκρήξεις και τις πυρκαγιές σε ρωσικές στρατηγικές εγκαταστάσεις τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Το μέγεθος της ζημιάς -και το κατα πόσον αν θα υπάρξει καθυστέρηση στον εξοπλισμό για τον πόλεμο του Πούτιν κατά της Ουκρανίας – δεν είναι σαφές.

Το εργοστάσιο στο Yaroslavl είναι μία από τις μεγαλύτερες ρωσικές επιχειρήσεις που παράγουν κινητήρες ντίζελ πολλαπλών χρήσεων, συμπλέκτες, κιβώτια ταχυτήτων και ανταλλακτικά.

Ο επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών, υποστράτηγος Kyrylo Budanov δήλωσε με νόημα στο Forbes τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία βλέπει εσχάτως πολλές ασυνήθιστες εκρήξεις και πυρκαγιές.

«Πολλά από αυτά δεν είναι τυχαία», είπε. «Κάτι φλέγεται συνεχώς [στη Ρωσία].

Και παραδέχτηκε ότι το Κίεβο βρίσκεται πίσω από ορισμένες από τις επιθέσεις δολιοφθοράς. «Θα το θέσω ως εξής: το χρήμα κάνει θαύματα».

Με πληροφορίες από Daily Mail

Δύο πλοία του στόλου στο λιμάνι του Πειραιά για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: