Iστορίες καταστολής στη Ρωσία: Η κόρη του έφτιαξε αντιπολεμική ζωγραφιά * Του στέρησαν και την κόρη και την ελευθερία του * Κι αυτός απέδρασε [photos]

FILE PHOTO: Αστυνομικοί συλλαμβάνουν νεαρό που διαδήλωνε κατά του πολέμου, στο Κέντρο της Μόσχας. EPA, YURI KOCHETKOV




Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση δύο ετών τον Αλεξέι Μοσκαλιόφ, επικριτή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και από τον οποίο οι ρωσικές αρχές  αφαίρεσαν την επιμέλεια της κόρης του επειδή το κορίτσι έφτιαξε μια αντιπολεμική ζωγραφιά στο σχολείο.

Ο 54χρονος Αλεξέι Μοσκαλιόφ καταδικάσθηκε για «δυσφήμηση» του ρωσικού στρατού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταδικάσθηκε σε διετή φυλάκιση, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Βλαντίμιρ Μπιλιένκο μετά την ολοκλήρωση της δίκης αυτής – δίκη που αποτελεί ένα από τα πλέον ακραία σύμβολα  καταστολής που εφαρμόζει η Ρωσία κατά των επικριτών της εισβολής της στην Ουκρανία.

  • Ωστόσο, ο ίδιος οMoσκαλιόφ  φέρεται να δραπέτευσε από τον κατ’ οίκον περιορισμό την παραμονή της καταδίκης του και δεν βρέθηκε στο δικαστήριο για να ακούσει την ετυμηγορία και την ανακοίνωση της ποινής.

«Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε σήμερα, αλλά ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών γιατί δραπέτευσε χθες το βράδυ», ανακοίνωσε η γραμματέας Τύπου του δικαστηρίου Όλγα Ντιάτσουκ στην ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με το Mediazona. 

  • Η δήλωση του Ντιάτσουκ έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους υποστηρικτές του στην αίθουσα του δικαστηρίου. 

H κόρη του Μοσκαλιόφ, η 12χρονη Μάσα, απομακρύνθηκε από τον πατέρα της και μεταφέρθηκε σε Ίδρυμα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Το κορίτσι είχε ζωγραφίσει μια Ουκρανική και μια Ρωσική σημαία. Στην ουκρανική έγραφε “Ζήτω η Ουκρανία”, ενώ στην Ρωσική “όχι στον πόλεμο”.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters /Τhe Moscow Times
Μόσχα, Russian Federation

Εντοπίστηκε ο “χασάπης” της Μαριούπολης: Ο Ρώσος συνταγματάρχης που βομβάρδισε θέατρο, νοσοκομείο παίδων και μαιευτήριο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: