Εντοπίστηκε ο “χασάπης” της Μαριούπολης: Ο Ρώσος συνταγματάρχης που βομβάρδισε θέατρο, νοσοκομείο παίδων και μαιευτήριο [videos]

FILE PHOTO: Οι Ουκρανοί υπολογίζουν ότι στους βομβαρδισμούς που διέταξε ο Ατροστσένκο σκοτώθηκαν από 300 έως 600 άμαχοι της Μαριούπολης. Screenshot via YouTube/InTimeUkraine




Ήταν ο Ρώσος συνταγματάρχης Σεργκέι Ατροστσένκο αυτός που  διέταξε τον βομβαρδισμό του θεάτρου της Μαριούπολης, ενός μαιευτηρίου  και ενός νοσοκομείου παίδων, όταν οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούσαν να καταλάβουν την πόλη, αποκάλυψε σήμερα στο Telegram ο Πέτρο Αντριουστσένκο,  σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης.

«Ο νούμερο ένα δολοφόνος των κατοίκων της Μαριούπολης έχει αναγνωριστεί», έγραψε χαραακτηριστικά.

«Αυτός που έδωσε εντολές και είχε τον έλεγχο των βομβαρδισμών στο  θέατρο, στο μαιευτήριο και στο νοσοκομείο παίδων. Από τις πρώτες εβδομάδες έχουμε διαπιστώσει ότι τα αεροπλάνα που βομβάρδισαν τη Μαριούπολη απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Primorsko-Akhtarsk».

Οι πληροφορίες για τον συνταγματάρχη Ατροστσένκο αποκαλύφθηκαν από τη διεθνή κοινότητα πληροφοριών InformNapalm .

Ο Ατροστσένκο είναι ο διοικητής της στρατιωτικής μονάδας 75387, 960ο Σύνταγμα Αεροπορίας Εφόδου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το σύνταγμα σταθμεύει στην αεροπορική βάση στα περίχωρα του Primorsko-Akhtarsk.

Ο συνταγματάρχης γεννήθηκε στην ουκρανική πόλη Ovruch, Zhytomyr Olast, στη συνέχεια μετακόμισε στο ρωσικό Lipetsk και εγγράφηκε στο Voronezh.

Μετά από αυτό, πέρασε χρόνο με τη στρατιωτική μονάδα 46451 στο χωριό Hvardiyske στην κατεχόμενη Κριμαία.

  • Αυτή τη στιγμή ζει σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Primorsko-Akhtarsk, περίπου πέντε χιλιόμετρα από τη βάση Primorsko-Akhtarsk όπου εργάζεται.

Η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή στο Θέατρο της Μαριούπολης στις 16 Μαρτίου 2022 – ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου της στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

Άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών με παιδιά, χρησιμοποιούσαν το θέατρο ως καταφύγιο για να γλιτώσουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

  • Την ώρα της τραγωδίας, υπολογίζεται ότι βρίσκονταν περισσότερα από 1.000 άτομα στο κτίριο.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, από 300 έως 600 άμαχοι σκοτώθηκαν στη ρωσική αεροπορική επιδρομή στο θέατρο της Μαριούπολης.

Μετά την κατάληψη της Μαριούπολης, οι Ρώσοι εισβολείς κατεδάφισαν το κτίριο του θεάτρου για να καταστρέψουν τα στοιχεία του εγκλήματός τους .

 

 

 

 

Με πληροφορίες από The New Voice Of Ukraine

 

 

Η απελπισία του ηττημένου Πούτιν: Τάζει χιλιάδες ρούβλια για να βρει νεοσύλλεκτους * Και bonus 600 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο ουκρανικής γης [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: