Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Η τραγωδία στα Τέμπη δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η τραγωδία στην κοιλάδα των Τεμπών δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Προβάλλεται επίσης η επίσκεψη του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και η κυβερνοεπίθεση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου .

Η «Αλήθεια» υπό τον κύριο τίτλο «Απερίγραπτη η τραγωδία» γράφει ότι στους 57 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών ενώ εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων όσο περνούν οι ώρες.

Γράφει επίσης ότι εν ριπή οφθαλμού συγκάλεσαν τη Βουλή, ψήφισαν νόμο και τον υπέγραψε ο Πρόεδρος για τις τιμές των καυσίμων. Γράφει αλλού ότι σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ, δεν επηρεάζονται οι ψηφοφόροι από τα ντιπέιτ.

Υπό τον κύριο τίτλο «Χάκερ ΄κατέβασαν’ το Πανεπιστήμιο Κύπρου» ο «Πολίτης» γράφει ότι το πανεπιστήμιο δέχθηκε μεγάλη κυβερνοεπίθεση και ότι σε συνεργασία με την Αρχή Ψηφιακής ασφάλειας για προληπτικούς λόγους, έθεσε εκτός λειτουργίας όλες τις διαδικτυακές του υπηρεσίες.

Γράφει αλλού ότι νομοσχέδιο της Επιτρόπου Νομοθεσίας βάζει τάξη στο μπάχαλο με τις πολυκατοικίες. Αλλού αναφέρει ότι σχεδόν το 40% των επιχειρηματικών ηγετών που μετείχαν στην 12η έρευνα της PwC για τους CEO πιστεύει ότι σε μια δεκαετία ο οργανισμός τους δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμος.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Φρίκη, οδύνη και οργή» γράφει ότι μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα και κάνει λόγο για φόβους για εκτόξευση του αριθμού των θυμάτων.

Αλλού αναφέρει ότι έρχονται 12 νέες κάμερες τροχαίας τη Δευτερα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι πρώτες κινήσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό μέσω της ΕΕ θα γίνουν στη σύνοδο κορυφής στις 23 Μαρτίου. Αλλού αναφέρεται σε τεράστια ανάγκη για αίμα λόγω αύξησης των χειρουργείων.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Πόνος, οργή και πολλά γιατί για τις ψυχές που χάθηκαν» ενώ ήρωες των Τεμπών είναι νεαροί που έσπευσαν να βοηθήσουν άλλους επιβάτες.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση στην ανεργία μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Αλλού αναφέρει ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσουν να καταγράφουν και σε άλλα σημεία οι σταθερές και κινητές κάμερες.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Βουλή διορθώνει την αβλεψία στην τιμή των καυσίμων» και αναφέρεται στην έκτακτη Ολομέλεια για να εγκριθεί ο νόμος για την φορολογία των καυσίμων.

Γράφει αλλού ότι 14 γύπες έφθασαν από την Ισπανία για να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση του πληθυσμού στην Κύπρο.

Προβάλλει επίσης την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» γράφει στο κύριο θέμα της «Οργή και θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία» και γράφει ότι αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών με τραγικές φιγούρες τους συγγενείς των θυμάτων. Γράφει ότι η πρώτη πολιτική πράξη του νέου προέδρου ήταν η αθέτηση δεσμεύσεων.

Αλλού αναφέρει ότι έγνοια των μέχρι χθες και νυν υπηρετών του κεφαλαίου που κυβερνούν είναι η κρατική στήριξη δια της πλαγίας οδού στους τραπεζίτες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό Ποντίκι» γράφει στο πρωτοσέλιδό του με κύριο τίτλο «Ντύθηκε στα μαύρα ο Ελληνισμός» ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο σταθμάρχης που έχει συλληφθεί για το δυστύχημα των Τεμπών είπε ότι «έκανα λάθος και έστειλα το αεπιβατικό τρένο στην ίδια γραμμή με το εμπροικό που ερχόταν από Κατερίνη».

Γράφει αλλού ότι καθοδική είναι η τάση των ποσοστών της συμμαχίας του Ερντογάν με Μπαχτσελί αλλά οι εκλογές δεν αναβάλλονται. Αναφέρει επίσης ότι ενώ η Δύση γλυτώνει την ύφεση, παραμένει ‘βαρίδι’ ο πληθωρισμός.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Σπαρακτικό μήνυμα συμπαράστασης από το CNN Τurk με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη και τη μουσική Λιβανελί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: